måndag 9 maj 2011

Soporna - Sandbyknudorna = 0-7 (0-6)

Säsongens första seger i utklassningsstil!

Inför andra matchen på Johannesdals BP var vi mer förberedda på den större planen och taktiken ändrades något efter de nya förutsättningarna. Dessutom var det större uppslutning från truppen och starka namn som Bobby, Pierre & Victor gjorde säsongspremiär. Dessutom säkrade vi upp med Johan i försvaret. Starsjuan: John - Stefan, Johan - Markus, Jesper, Pierre - Mange med Bobby på bänken. Såväl Hasse som Victor hade lite problem med att hitta till planen, men de anslöt en bit in i första.

Redan i första minuten tog vi ledningen. Motståndarna hade en inspark långt ned på egen planhalva. Insparken slogs inte bättre än att Pierre kunde nicka fram den till undertecknad som kom sopren med målvakten. Efter en halvlobbplacering satt ettan i bortre gaveln. Några minuter senare löpte Pierre upp längs kanten och skar in mot första stolpen. Istället för att tjonga in bollen i högen framför mål slog han en bredsida snett-inåt-bakåt. Bobby mötte perfekt och drog in bollen i närheten av krysset. Vid 3-0 bjöd Bobby tillbaka med en pass som Pierre snyggt förvaltade. Mellan tvåan och trean hade vi dessutom (kom inte ihåg vem?) en rökare i ribban. 4-0 gjorde undertecknad efter en vändning i straffområdet efter framspelning av Bobby. Femman kommer jag inte ens ihåg hur det gick till, men Jeppe nätade efter framspelning av Pierre. Sexan satte Markus mellan benen på målvakten efter att Bobby snyggt vrickat fram bollen så att Markus kom i friläge. Även i övrigt skapade vi fler klara målchanser. Bland annat hade vi en boll som Markus (?) lobbade över deras målvakt. Först på mållinjen (eller strax innanför densamma) hann en av deras försvarare upp bollen och rensade undan. Om bollen var inne eller inte kan inte jag avgöra. Det kunde inte heller domaren som befann sig en bit in på vår planhalva när rensningen gjordes... Det hände säkert en del annat också i första akten, men jag kommer inte ihåg så mycket mer än målen (och knappt det). Soporna hade ett bra läge på frispark efter det att vi spelat handboll strax utanför eget straffområde. Frisparken tog stoplens utsida. 6-0 i halvtid.

I början av andra halvlek skadade sig en av deras spelare. Eftersom de inte hade någon avbytare spelade vi nästan hela andra halvlek med en man mer. Soporna backade hem och satte i stort sett allt sitt folk i straffområdet. Samtidigt blev vi helt klart sämre och skärpan avtog. I en hel drös anfall passade vi runt i Barca-stil, dock utan att komma till avslut... Vi hade dock en hel del chanser även på denna sida pausen. Bäst minns jag Victors stolpträff från ca en meter. Efter virkträffen studsade bollen ut på Victor igen tillbaka mot mål. Bollen smet dock förbi på fel sida stolpen. Utöver det hade vi en del skott såväl på mål (som målvakten avvärjde) som utanför. 7-0 kom efter att Bobby hittat mig med en fin pass som jag släppte mellan benen och klackade förbi målvakten vid närmsta stolpen. Hattricket säkrat! I matchens sista minut uppstod ett identiskt läge. Bobby passade, jag klackade, men bollen tog i insidan av stolpen innan den rullade parallellt med mållinjen. Bollen rullade över kortlinjen precis efter det att den passerat stolpen. Nära, men inget mål den gången. När domaren blåste av stod vi som segrare med 7-0.

Noterbart är att Bobby gjorde hela fyra (!) assist. Pierre gjorde tre. Dessutom gjorde de ett mål vardera. Inte illa pinkat. Därutöver lyckades undertecknad sätta säsongens första hattrick. Vad gäller försvars- och målvaktsspelet så var prickfritt!!

0-1 Mange (Pierre)
0-2 Bobby (Pierre)
0-3 Pierre (Bobby)
0-4 Mange (Bobby)
0-5 Jesper (Pierre)
0-6 Markus (Bobby)
0-7 Mange (Bobby)

I nästa omgång (16 maj) möter vi Press-Understöd. Matchen startar kl. 18.15.