Onödig poängförlust i premiären!

Lagom till premiären hade sommarvädret försvunnit. Premiären spelades trots det i strålande solsken på en hyfsat jämn och fin (om än dammig) grusmatta.

Trots sju återbud från truppen lyckades vi tack vare Staffans och Gunnars inhopp vara en tillräckligt stor premiärtrupp för att t.o.m. kunna ha en avbytare. Starsjuan: John - Stefan, Gunnar - Staffan, Jeppe, Markus - Hasse med undertecknad på bänken.

Premiärmotståndet stod trevliga BK Boys för. En del i Sandbyknudornas trupp har varit flitigt förekommande i Svineri Måndags laguppställning. Matcherna mellan Svineri och BK Boys är något av en klassiker i Korpensammanhang. För vissa var det därför ett inte helt okänt motstånd.

När matchen väl startade tog Sandbyknudorna tag i taktpinnen ganska omgående. Redan efter några minuter lyckades undertecknad sumpa ett läge från ca en meter efter ett suveränt förspel av Jeppe. Strax därefter lyckades undertecknad rycka sig loss i straffområdet, med följd att en BK Boys-spelare kapade mig bakifrån. Själv såg jag inte riktigt var jag befann mig, men samtliga som var i närheten sa att fällningen skedde minst en meter innanför straffområdeslinjen. Det såg dock inte domaren och påföljden blev istället en resultatlös frispark. Strax därefter drevs bollen upp längs vår högerkant. Hasse fann mig med ett inspel längs marken. Efter vänding och borttryckande av deras back placerades 1-0 in med vänstran. Inte långt därefter fick jag bollen i högerposition strax utanför straffområdet. Jeppe sprintade samtidigt upp från mittplan. Jag cyklade min gubbe, väntade in Jeppe och bredsidade över bollen till förra säsongens överlägsna poängkung. Med en behärskad bredsida rakade Jeppe in tvåan i det övergivna målet. Efter fint spel och 2-0 efter 7-8 minuter kändes det som att vi skulle defilera hem tre premiärpoäng. BK Boys ändrade dock sin taktik något och de gav oss inte lika stora ytor på mittplan. Resterande del av halvleken var något mer jämn, även om det var uppenbart att vi var numret större. Mot slutet av halvleken ropade Boys-spelarna på straff efter det att John varit i närkamp med en av deras spelare. Jag såg själv inte om John var på honom. Från min position såg det snarare ut som att deras kille trampade på bollen. Straff blev det inte i alla fall. Dock möjligt att det blev 1-1 i uteblivna straffar. 2-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek startade med en konstant press från Sandbyknudornas sida och 3-0 låg verkligen i luften. Under denna period skapade vi en handfull hörnor. Det vassaste läget var nog när Gunnar drog på en rökare utifrån som målvakten hade vissa problem att rädda. Vi förde spelet, även om spelet jämnade ut sig. Det kändes dock inte som att vi hade samma disciplin som vi uppvisat under tidigare säsonger. Detta berodde bl.a. på att orken tröt ganska betänkligt på en hel del fötter i andra akten. John tvingades bl.a. till en kvalificerad frilägesräddning i mitten av halvleken. Med ca 7-8 minuter kvar tappade vi bollen onödigt, vilket medförde ett 3-1-läge för BK Boys. Efter passning kom deras vassaste kille fri och han kunde behärskat rulla in reduceringen bakom en chanslös John. Med ca fyra minuter kvar gjorde vi ett nytt misstag efter en långboll från deras keeper. BK Boys kunde erövra bollen och efter ytterligare ett friläge satt kvitteringen. Orättvist, men samtidigt får man imponeras över motståndarnas effektivitet. Därefter skapade vi en del halvchanser som inte resulterade. I slutet av matchen hittade Hasse (?) mig med en fin djupledsboll som skar förbi deras försvarare. Jag förvaltade dock friläget på sämsta sätt och deras keeper kunde lätt avvärja. När domaren visslade av premiären hade Sandbyknudorna och BK Boys erövrat varsin poäng.

Poängtappet känns surt av många anledningar. Dels för att det var Sandbyknudornas första poängförlust i en premiär, dels för att det inte är likt Sandbyknudorna att tappa på det sättet som skedde nu efter en fin start med en till synes kassaskåpssäker tvåmålsledning. Dessutom tillkom BK Boys mål efter slarv från vår sida. Därutöver vaskade vi (framför allt undertecknad) riktigt vassa lägen. 3-1 hade nog varit mer rättvist än 2-2, men som bekant är det målen som räknas. Vi får dock ta med oss det stundtals fina spel som vi ändå visade upp emellanåt. När flåset kommer och vi har vant oss vid den något större planen får vi hoppas att vi håller i 40 minuter...

0-1 Mange (Hasse)
0-2 Jesper (Mange)

I nästa omgång ställs Sandbyknudorna mot Soporna. För att hänga på i toppen är det tre poäng som gäller. Matchen startar kl. 19.45.