måndag 16 maj 2011

Press-Understöd - Sandbyknudorna = 2-2 (1-2)

Fortfarande obesegrade, men återigen onödigt poängtapp!

Till den tredje omgångens match mot Press-Understöd hade Sandbyknudorna återigen ett stort manfall. Endast sex från truppen var disponibla och av dessa var Hasse & Jeppe halvskadade. Mer glädjande var att Jonas fick göra årsdebut i den blåa tröjan. Gunnar, Johan & Staffan ställde upp och vi blev däför till slut nio man. Startsjuan: John - Johan, Gunnar - Staffan, Jonas, Hasse - Mange med Jesper & Pierre på bänken.

Sandbyknudorna tog hand om taktpinnen redan från start. Efter några minuter sumpade Hasse ett fint läge, där skottet tyvärr ven förbi precis utanför stolpen. Vi etablerade ett ganska kraftigt tryck, men utan att vaska fram de riktigt heta målchanserna. I mitten av halvleken dabbade vi oss i försvaret med följd att en av deras spelare kom helt fri mot John. Johan "reparerade" genom att såga snubben bakifrån. Solklar straff. Straffen slogs mitt i målet och John var nära att få upp ett ben och rädda. Bollen borrade sig dock tyvärr in i maskorna bakom vår säkra keeper. 0-1 speglade knappast matchbilden... Några minuter senare satt dock kvitteringen. Efter inspel från Jesper vände undertecknad upp och placerade in bollen bredvid målvakten. Ytterligare några minuter senare kom matchens anfall. Vi satte igång spelet från högerbacken. Efter klassiskt klapp-klapp-spel transporterades bollen som på ett snöre mellan i stort sett samtliga spelare i laget. Anfallet avslutade med att Jesper hittade Gunnar med en snett-inåt-bakåt-pass. Gunnar mötte på rullande boll strax utanför straffområdet och lädret satt otagbart nere vid målvaktens högra stolpe. 2-1. Snyggt! I paus var vi i ledning och inte speciellt mycket talade för att vi skulle tappa ledningen.

Efter redan två minuter av andra akten hade Press-Understöd missat två frilägen efter att vi inte riktigt varit på tå i återstarten. Efter ett tag tog vi dock tillbaka initiativet, dock utan att skapa så mycket mer än halvlägen. Den bästa chansen till 3-1 hade Jesper när han drog iväg en rökare mot bortre krysset. Deras sista utpost parerade dock snyggt till hörna. När ungefär andra halvleken var spelad trampade vi på bollen i försvaret. Deras anfallare högg snabbt och kom i nytt friläge mot John. John gjorde dock sin andra eller tredje frilägesräddning för kvällen. Returen gick dock rakt till en av deras spelare som lyckades få in kvitteringen. Bittert! Våra motståndare straffade oss verkligen när vi schabblade till det i våra bakre regioner. Press-Understöd var väldigt nöjda med det oavgjorda resultatet och efter kvitteringen backade de hem med hela laget. Dessutom maskade de ganska effektivt så fort de fick inspark. Under den resterande delen av matchen var det konstant press från vår sida. Vi skapade tillräckligt med chanser för att avgöra matchen, men marginalerna var verkligen inte på vår sida denna dag. Undertecknad missade de tre fetaste chanserna. Vid det första läget hittade Hasse mig i friläge framför mål. Passningen gick dock lite bakom mig och efter lite schabbel i bollmottagningen hann målvakten ut och skära vinkeln. Vid det andra läget drog vi in en långboll mot deras straffområde. Undertecknad mötte med en bicycleta (!). Bollen rammade undersidan av ribban, studsade ned på backen och målvakten var nära att fumla in den. Domaren gjorde dock nog rätt som inte dömde mål. Vid det tredje läget placerade jag bollen vid sidan av målvakten, men stolpen stod i vägen för segermålet den gången. 2-2 stod sig matchen ut och de var ingen tvekan om vilka som var mest nöjda med det resultatet.

1-1 Mange (Jesper)
1-2 Gunnar (Jesper)

Efter tre omgångar är vi fortfarande obesegrade, men fyra tappade poäng är - sett till spelet - fyra för många. Lite oroväckande är våra svaga andrahalvlekar. Inför denna säsong hade vi spelat 42 matcher (inkl. träningsmatcher). Resultaten i våra första respektive andra halvlekar var då enligt följande.

Första: 42 21 14 7 64-21
Andra: 42 33 3 6 82-21

Under innevarande säsong är motsvarande siffror såhär.

Första: 3 3 0 0 10-1
Andra: 3 1 0 2 1-3

Vi har alltså gjort 10 mål i våra första halvlekar mot ynka ett (1) i andrahalvlekarna. Inte okej! Bot och bättring krävs om vi ska vara med i segerracet.

Poängtappet innebär även att vi tappade vår serieledning. Efter tre omgångar har tabellen följande utseende.

8. Realestate Hustler FC 3 0 1 2 2 - 7 1

I nästa omgång spelar vi matchen som startar kl. 20.30. För motståndet står Sju Bulgarer.