måndag 23 maj 2011

Sandbyknudorna - Sju Bulgarer = 2-0 (1-0)

Tre välförtjänta poäng!

I fjärde omgångens möte med Sju Bulgarer mönstrade Sandbyknudorna följande lag. John - Staffan, Jonas - Markus, Pierre, Fredrik - Mange med Fabian & Hasse på bänken. Säsongsdebut för såväl Fredrik som Fabbe med andra ord.

Matchen startade lite avvaktande. Sandbyknudorna hade mest boll, men Sju Bulgarer var täta i försvaret så det var inte helt enkelt att komma till några vassa lägen. Under de första tio minuterna skapade vi inte mer en några halvchanser och en mängd hörnor (som samtliga blev resultatlösa). Efter ca 10 minuter drog Fredrik upp ett anfall längs vänsterkanten. Undertecknad kom och mötte på väggspel. Min passning blev dock aningen brant och Fredrik fick älga på allt han kunde för att hinna bollen innan kortlinjen. Väl nere vid linjen hittade han Fabbe i slottet med en perfekt avvägd passning snett-inåt-bakåt. Fabbe avslutade, men målvakten lyckades avvärja. Returen gick dock rakt ut i banan där undertecknad kommit i andravågen. 1-0 satt utom räckhåll för keepern. Strax därefter hittade Jonas (?) mig med en långboll över deras sista spelare. I friläge lobbade jag över målvakten, dock inte bättre än att bollen smet över ribban. En sidledspassning till en fri Pierre hade nog varit ett bättre beslut i det läget. Strax innan pausen hade vi tvåan inne. Fabbe drog iväg ett skott som bl.a. studsade på målvakten, i stolpen, tillbaka på målvaktens huvud och mot målet. Efter lite kalabik vid mållinjen lyckades bulgarerna tjonga iväg bollen. Fredrik som stod bra placerad var säker på att bollen var inne, men det var inget som domaren uppmärksammade. Vi hade ytterligare några halvchanser, men det blev inget mer nätrassel innan vilan. Sju Bulgarer var som sagt täta bakåt, men de var väldigt uddlösa framåt. Dessutom hade vi ett för dagen stensäkert backpar i Staffan och Jonas. Båda var prickfria matchen igenom. Innan pausen kom dock bulgarerna i ett 3-1-läge efter kontring. Efter en sidledspass kom två motståndare rena med John. Killen som fick passningen var dock något het och han tofflade iväg ett lamt skott 2-3 meter vid sidan om stolpen. Utöver detta hade bulgarerna en del halvfarliga insparksinlägg. Inget blev dock så farligt att det kändes speciellt oroligt. 1-0 i halvtid.

I pausen snackade vi ihop oss om att det var dags att knyta igen säcken för en gångs skull. Under de sista 20 minuterna spelade vi något mer på säkerhet och det innebar bl.a. att vi stannade hemma med tillräckligt med folk på våra hörnor. Redan i början av halvleken kom Fredrik runt på kanten. Skottet räddades ut till hörna av deras målvakt. Efter hörnan rullade bollen ut i andravågsluckan. Staffan fick på en hejdundrande vänsterslägga som sökte sig mot maskorna strax innanför ena stolproten. Målvakten lyckades dock på något sätt att få en tå på bollen. Synd, det hade varit en riktig pärla om den smitit in. Andra halvlek präglades av ett stort bollinnehav från vår sida. 1-0 är dock aldrig en säker ledning, inte minst med tanke på att vi redan tappat två till synes säkra trepoängare under slutfasen av matcherna. Med ca 6-7 minuter kvar lyckades vi dock stänga matchen. Hasse kom runt på kanten. Via väggspel med undertecknad kunde Hasse enkelt trycka in det avgörande 2-0-målet vid sidan av målvakten. På slutet var vi betydligt närmare 3-0 än vad Sju Bulgarer var en reducering. Hasse bommade nog det bästa läget i friläge efter sidledspassning från undertecknad. När domaren blåste av stod vi som segrare med 2-0.

Matchen var ganska lik våra två tidigare matcher som slutat 2-2. Vi dominerade, bommade en del chanser och lyckades till slut trycka in två bollar. Den stora skillnaden var att vi undvek billiga baklängesmål.

1-0 Mange (ingen assist)
2-0 Hasse (Mange)

Segern innebär att vi klättrade till andra plats. Något surrealistiskt känns det nog att det enda lag som ligger före oss i tabellen är det lag som vi spöade med 7-0. Förutom raset mot oss har Soporna radat upp tre segrar. Så trots minusmålskillnad tronar nu Soparna överst i tabellen med nio poäng. Vi och I en äppelmelodi skuggar på åtta poäng vardera. Matchen mellan FC Riksost och Realestate Hustler FC spelades inte idag. Antingen har matchen skjutits upp eller så vann något av lagen på walk over. Vi får se när Korpen uppdaterar tabellen.

8. Realestate Hustler FC 3 0 1 2 2 - 7 1

I nästa omgång spelar vi matchen som startar kl. 19.45. För motståndet står FC Riksost.