måndag 30 maj 2011

Sandbyknudorna - FC Riksost = 4-2 (1-1)

Ytterligare en seger, trots billiga baklängesmål!

I säsongens femte match mötte Sandbyknudorna FC Riksost. Motståndarna hade inför denna omgång två kryss, en uddamålsförlust + en uppskjuten match. Så även om Riksost ligger i botten av tabellen verkar de vara ett svårslaget gäng. Startsjuan: John - Stefan, Pierre - Markus, Jesper, Victor - Hasse med Jonas, Bobby & Mange på bänken.

Vi öppnade matchen bra med mycket kortpassningsspel förbi deras något till en början stillastående spelare. Bollinnehavet var förkrossande stort i vår favör. Under matchens initiala fas skapade vi en handfull hörnor, men mycket mer farligt en några halvchanser blev det inte. FC Riksost ställde upp med en hel hop unga lirare och till en början fredade de sig genom att ställa samtliga i straffområdet och rensa undan våra anfallsförsök. Det lyckades de ganska bra med tyvärr. Vid ett tillfälle lyckades de kontra till sig ett friläge efter att deras anfallare sprintat förbi vår sisteman. John avvärjde dock friläget snyggt. Vi tog ledningen efter något mer än halva första halvlek. Jonas (?) fick iväg ett, av våra alltför få, skott mot mål. Målvakten räddade, men returen gick ut till Victor som snyggt rakade in ledningsmålet i närheten av ena krysset. Med tanke på vårt konstanta bollinnehav kändes det nästan som att segern var klar. Men icke! Bara någon minut senare tog undertecknad ett felbeslut vid mittlinjen genom att nicka in bollen i mittplan. Bollen nådde dock inte avsedd adress, utan istället ställde Riksost om och eftersom vi var på väg upp var vi sårbara bakåt. Riksost förvaltade läget genom att spela sig fram till ett friläge. Kvitteringen satt säkert vid sidan av John. Surt! I övrigt var det vi som skapade de klart bästa chanserna. Bland annat bommade Bobby två lägen efter att vid båda tillfällen snyggt väggat sig fram till friläge. Nåväl, 1-1 i paus.

I andra halvlek spelade Riksost upp sig något. Vi var dock fortfarande numret större. Ganska tidigt i andra halvlek satt vår andra strut. Hasse hittade Victor med ett instick och Victor förvaltade läget på bästa sätt genom att med vänstersläggan dra upp bollen i närheten av bortre krysset. Återigen kändes det som att tre poäng var hemma. Bara minuten senare schabblade vi dock till det ordentligt i försvaret. Vi hade kontroll över bollen, men efter strul tappade vi den till motståndarna som kom i 2-0-läge mot John. Efter en enkel passning rullades 2-2 in i öppet mål. Sinnes! Vi fortsatte att envetet trycka på och med ca tio minuter kvar kom Hasse i friläge efter en snygg macka av Victor. Hasse tryckte resolut in 3-2 via målvakten. Återigen föll det ett nytt mål bara minuten efter vårt ledningsmål. Denna gång var det dock vi som hittade rätt igen. Bobby drog upp ett anfall och han hittade mig vid kortlinjen strax utanför ena stolpen. Jag passade över till Markus som satte vår fjärde balja i öppet mål från en meter. Under de sista tio minuterna kändes det ganska säkert och vi släppte inte till så mycket mer bakåt. Förutom de gjorda målen var det vi som var närmast ytterligare utdelning. Deras keeper gjorde bland annat en svettig räddning på ett skott nere vid stolproten från undertecknad. Victor & Hasse var heta hela matchen och de hade också några lägen till ytterligare utdelning. I sista minuten serverade Bobby mig med en fin passning, men skottet som följde gick ganska långt utanför. När domaren blåste av stod vi i alla fall som segrare med 4-2.

Undertecknad tyckte att såväl vi som motståndet var ganska dåliga. Detta verkar dock mest bero på den egna usla insatsen, för övriga i laget tyckte nog ungefär tvärtom... John som ser allt bakifrån tyckte att detta var vår bästa match vad gäller passnings- och klapp-klapp-spel. En del vittnade även om att motståndarna var ganska vassa. Nåväl, oavsett kvaliteten på matchen så åkte vi, mycket tack vare Victors & Hasses effektivitet, hem med tre nya poäng.

Sandbyknudorna - FC Riksost = 4-2 (1-1)

1-0 Victor (ingen assist)
2-1 Victor (Hasse)
3-2 Hasse (Victor)
4-2 Markus (Mange)

Eftersom Nationaldagen infaller nästa måndag så blir det ingen fotboll då. Nästa omgång spelas därför måndagen den 13 juni då I en äppelmelodi står för motståndet. Matchen startar kl. 20.30.

/ Mange