torsdag 22 maj 2008

Bollnäs Parasites - Sandbyknudorna = 0-4 (0-0)

Stabil trepoängare!

Efter en hel del återbud under dagen såg det lite halvmörkt ut att få ihop fullt lag. Vi lyckades dock mönstra en sjumannatrupp, men när domaren blåste för att samla lagen såg det fortfarande mörkt ut eftersom vi då inte var mer än fem stycken. Edvin & Victor kom dock springandes från t-banan och när matchen väl blåstes igång var vi fullt lag. Noterbart är även att Noak nu fick göra debut i den blå dressen.

Vi ställde upp med följande uppställning: Edvin - Johan, Mange - Jesper J, Bobby, Noak - Victor.

Första halvlek präglades av ställningskrig och några i laget höll, med den obefintliga bänken i baktanke, medvetet igen i vissa löpningar (åtminstone enligt deras egen utsago). Vi skapade dock några chanser medan Bollnäs inte skapade någonting av värde. Den bästa chansen var nog när Bobby kom fri i ett bra läge från höger. Målvakten gjorde dock en snygg räddning på Bobbys hårda skott. I mitten av första åkte en av deras spelare på ett gult kort (med obligatorisk femminutersutvisning), men vi lyckades tyvärr inte utnyttja det numerära överläget speciellt bra. När halvtidssignalen ljöd var det fortfarande mållöst.

I andra halvlek tog vi över mer och mer. Det förlösande ledningsmålet kom på straff efter det att Victor blivit fasthållen/trampad på/överkörd när han hade fri gata fram mot deras målvakt. Bobby satte straffen säkert i det ena hörnet. En stund senare tvåan efter det att Noak kommit fram i ett bra läge mitt i straffområdet. Noak lägger en sidledspass till Victor som via en säker vänster sätter bollen bakom deras målvakt. I det läget kändes matchen avgjord. Några minuer senare åker dock Victor på ett gult kort efter att ha tacklat en av deras backar. Vi spelade dock lugnt och vi lyckades faktiskt rulla runt bollen i laget riktigt bra stundtals under femminutersutvisningen. Med en man mer på banan lyckades Bollnäs skapa en del hörnor och insparkar i bra läge, men ingen av dessa medförde någon riktigt het målchans. Bollnäs slog en inspark i samma stund som Victor åter kom in på planen. Insparken sögs upp av Bobby som drog iväg en perfekt långboll till en helt fristående Victor. Den usla planen spelade dock Victor ett spratt och bollen rann försmädligt tillräckligt långt för att deras målvakt skulle hinna lyckas toffla iväg lädret. Det definitiva avgörandet kom dock i något anfall senare då Johan hade tagit sig fram i ett bra läge. Johans skott passerade målvakten och träffade insidan av stolpen. Victor högg på returen och med mycket snäv vinkel försökte han sätta bollen i det övergivna målet. Bollen gick dock parallellt med mållinjen, men vid den andra stolpen hade Jesper J smugit sig fram. Efter lite bollbehandlande lyckades Jesper peta in trean i det övergivna målet. Fyran kom sedan Victor smugit fram bollen till Noak. Noak drog på ett (om man är ärlig) inte alltför svårt skott. Den här gången var det dock Bollnäs målvakt som narrades av underlaget. Bollen studsade i en konstig båge förbi måvakten och in i det bortre hörnet. Bollnäs skapade egentligen bara en riktigt het målchans under hela matchen via ett kanonskott i slutet av andra halvlek. Edvin gjorde dock en mäktig räddning ut till hörna. Edvins och försvarets (inkluderat mittfält och anfall som verkligen tog sitt defensiva ansvar under hela matchen) stabila spel belönades med säsongens andra nolla bakåt.

Om matchen i övrigt kan det konstateras av vi gjorde en mycket gedigen insats. Mycket bra jobb och kämpaglöd i hela matchen trots att vi inte hade några avbytare. Av många bra saker vill jag även lyfta fram Victors inblandning i samtliga fyra mål samt Noaks debut.

Bollnäs Parasites - Sandbyknudorna = 0-4 (0-0)

0-1 Bobby (straff , Victor ordnade straffen)
0-2 Victor (Noak)
0-3 Jesper J (Victor)
0-4 Noak (Victor)

Matchen innan vår spelades mellan Lugano FC och Lokomotiv Gullmars. Enligt uppgift slutade den matchen 1-1, vilket nog får anses vara lite skrällartat. Innan matchen hade Lugano full poäng, Lokomotiv Gullmars hade noll inspelade poäng. Om det stämmer så är det ju bara att tacka och ta emot. Det resultatet innebär även att vi har allt i egna händer. Vinner vi resten så tar vi hem serien (finns dock en liten risk att vi då hamnar på samma poäng som antingen Lugano eller AC Italiana di Handels och då blir det målskillnadsaffär). I våra tre återstående matcher innan uppehållet möter vi tre av lagen på den undre halvan. Det gäller dock att vi inte underskattar någon så att vi slarvar bort onödiga poäng i de återstående matcherna innan sommaren.

I nästa match ställs vi mot Lokomotiv Gullmars. Förhoppningsvis blir de inte alltför sturska av poängen mot Lugano, men för oss gäller det att gå ut och spela som vanligt. Matchen spelas kl. 18.00. Samling vid planen kl. 17.45. Inbjudan via bokat.se skickas ut redan i kväll.

Innan jag slutar måste jag i mitt statistiknörderi visa er vår tabellrad för våra första respektive andra halvlekar.

Första: 5 2 1 2 6-4
Andra: 5 5 0 0 11-0

Intressant...

/ Mange

1 kommentar:

Anonym sa...

Jävligt trist att missa dagens match på detta snöpliga sätt. Jag var mycket sugen men fastnade i Svenskt Närinslivs intressanta statistik... Hoppas det går vägen iallafall.