torsdag 29 maj 2008

Lokomotiv Gullmars - Sandbyknudorna = 1-8 (0-4)

Segertåget fortsätter!

I matchen mot Lokomotiv Gullmars mönstrade vi en åttamannatrupp. Edvin glömde tyvärr bort dagens drabbning och när domaren ville blåsa igång stod vi därför utan målvakt. Målvaktssysslan delades istället mellan Mange & Johan. Mange stod i första, Johan i andra.

Följande uppställning svarade för säsongens hittills största seger: Mange - Johan, Pierre - Jesper N, Bobby, Markus - Victor med Jesper J på bänken.

Matchen startade något trevande, men det var tydligt redan från avspark att vi var det bättre laget. Någon gång i mitten av första halvlek lyckades Pierre tråckla fram bollen till Markus, som i sin tur via snyggt dribblande och kämpande skapade sig ett friläge. Ettan satt via en snygg placering i bortre gaveln. Trots ett spelmässigt övertag hade vi svårt att sätta ett förlösande/avgörande andra mål. Med fem minuter kvar av första halvlek åkte en av deras spelare på ett gult kort för snack. De sista fem spelade vi således med en man mer och då avgjordes matchen. Innan domaren blåste av för halvtidspaus hade vi satt ytterligare tre bollar. Tvåan satte Victor (med vänstran) från nära håll efter det att Bobby rullat ut bollen till Markus på kanten. Markus hittade via en genomskärare en friställd Victor strax framför mål. Avslutningen var klinisk. Trean var matchens snyggaste. Bobby hade bollen på mitten av deras planhalva samtidigt som Markus smög sig in från vänster i deras straffområde. Bobby smekte då fram en lobbpass till Markus, som i duell med målvakten snyggt mötte bollen med pannan. Bollen satt klockrent i ena gaveln. Fjärde målet tryckte Bobby in från en position strax utanför straffområdet, efter det att Jesper N snyggt klackat fram bollen till honom.

Matchen var givetvis avgjord efter första halvlek. I andra halvlek tog det återigen ett litet tag innan vi fick hål på deras målvakt. Femman satte Victor (återigen med vänstran) efter det att Bobby friställt honom i bra position. Sexan gjorde Markus på egen hand. Efter att ha erövrat bollen på mittplan avancerade Markus några steg framåt och en bit utanför straffområdet lade han bollen mot målvaktens närmaste hörn. Bollen smet in precis invid stolpen. Vårt 7-0-mål var vackert. Efter att Pierre fick grepp om bollen på egen planhalva gick bollen som på ett snöre. Anfallet avslutades med att Bobby (tror jag) lade ut bollen till Jesper N på högerkanten. Jesper lade i sin tur in bollen till en friställd Victor, som enkelt rakade in bollen i mål. I slutet av matchen kom Lokomotiv Gullmars enda målchans i hela matchen. De lyfte in en boll mot vårt straffområde. Undertecknad gick upp helt oattackerad för att nicka undan bollen, men tajmingen var f-n det sämsta som uppvisats på en fotbollsplan. Bollen seglade över mig och landade hos en fristående Gullmarsspelare. Gullmarsspelaren tog ned bollen och tåfjuttade iväg ett stenhårt skott som satt otagbart i Johans vänstra hörn. Surt att nollan spräcktes på det sättet. Målet var dessutom det första målet som vi någonsin släppt in i en andrahalvlek. Vi tappade dock inte huvudet för det och vårt åttonde och sista mål satt direkt på avspark. Bobby och Jesper N körde direkt mot mål och via en precis pass från Bobby blev Jesper friställd i straffområdet. Jespers felträff (typiskt nog) letade sig in precis bredvid ena stolpen. Målet var otroligt nog Jespers första i serien. Oturen har grinat honom i ansiktet under samtliga matcher. I dagens match missade han bl.a. tre jättelägen bara i första halvlek. Det första skottet gick över det öppna målet, efter det att Gullmars försvar blivit bortkollrat vid en hörna. Det andra skottet satt i stolpen sedan Jesper uppfattat att målvakten var felplacerad och drog iväg ett oväntat skott från distans. Den tredje chansen resulterade i en målvaktsräddning efter det att Jesper dragit iväg ett bra skott från typ 2-3 meters håll. Att Jeppe fick sätta åttan och spräcka sin egen nolla kändes därför grymt rättvist! I nästa match gör han ett hattrick (minst). Minuten efter det åttonde målet ljöd slutsignalen.

Om matchen i övrigt finns det säkert en hel del att förtälja i missade målchanser och stabilt försvarsspel (undantaget blundern vid deras mål). Det hände dock för mycket för att skriva ned allt så det får räcka med redogörelsen ovan.

1-8 Jesper N (Bobby)

I nästa match ställs vi mot A-lagarna. Det är den sista matchen innan serien vänder och den näst sista matchen innan sommaruppehållet. Matchen spelas kl. 19.30. Samling vid planen kl. 19.15. Inbjudan via bokat.se skickas ut i kväll.

Efter matchen är det lagfest!! Matchen slutar ca kl. 20.15 och då spenderar vi resten av kvällen med Sandbyknudornas glada gamänger. Förslagsvis tar vi med oss bira och drar ned till Bredängs camping efter matchen. Där kan folk bada samt kyla sina öl i det något kallare vattnet. Om det blir dåligt väder får vi styra om planerna.