fredag 16 maj 2008

Sandbyknudorna - Norra Wermdö = 5-0 (2-0)

Säker seger!

Återigen dominerade Sandbyknudorna från början till slut. Av de fyra matcher som vi hittills har spelat har vi tokdominerat i tre. Olyckligtvis har vi bara lyckats inkassera två segrar och en oavgjord i dessa matcher. I den återstående fjärde matchen var vi minst lika starka som våra motståndare, men den torskade vi snöpligt med uddamålet. Facit hittills är därmed två segrar, en oavgjord samt en förlust.

P.g.a. av sjukdom samt Skåne- och utlandsresor ställde vi upp med en åttamannatrupp i matchen mot Norra Wermdö. Startuppställningen: Edvin - Stefan, Johan - Pierre, Bobby, Jesper N - Oscar med Mange på bänken.

Redan från start tar vi kommandot över matchen. Ettan sitter sedan Bobby snappat upp bollen en bit utanför straffområdet. Skottet tar i marken strax framför målet och bollen studsar i en halvunderlig båge över deras keeper. Vid tvåan hittar Bobby en lucka i deras försvar och lägger en perfekt genomskärare till en friställd Oscar. Oscar förvaltar mackan genom en snygg yttersida i målvaktens bortre hörn. I övrigt skapar vi en hel del feta målchanser, men som vanligt är vår effektivitet inget att skryta med. 2-0 står sig halvleken ut.

I andra halvlek skapar vi om möjligt ännu fler målchanser. Vi sumpar fortfarande en hel del gyllene lägen, men å andra sidan lyckas vi hänga tre baljor i andra akten. Trean sitter på hörna. Johan slår en bra hörna i markhöjd som smiter genom klungan framför mål. På bortre möter Pierre med en bredsida och bollen sitter via målvakten. Vid det fjärde målet lyfter Stefan iväg en långboll från eget straffområde. Bollen söker sig mot Jeppe N som dock släpper bollen som i stället då når fram till Bobby. Bobby tar ner och går några steg innan han snyggt placerar in den i det vänstra hörnet. Vid det sista målet tar sig Bobby in i straffområdet. Väl där lägger han över en bredsida till undertecknad som (med vänstran) via målvakten trycker in bollen i mål.

Förutom våra fem mål skapar vi enormt med chanser. Vi träffar bl.a. stolpen vid tre tillfällen (Bobby en gång, undertecknad två gånger). Dessutom bränner vi en mängd frilägen + några öppna mål. På slutet lyckas Wermdö skapa sin enda riktigt heta chans under hela matchen. En av deras killar kommer fri från kanten och drar iväg ett stenhårt skott. Edvin lyckas avvärja kanonen genom en finfin räddning via stolpen. Därmed höll Edvin nollan för första gången denna säsongen.

Som vanligt är det kul att kunna hylla vårt försvarsspel. I de senaste två matcherna har vi släppt till en het målchans/match. Två målchanser i baken på 80 minuters spel måste ju anses vara godkänt. Inte heller i första matchen släppte vi till mer än ett fåtal målchanser. Förutom förlustmatchen mot Lugano är vi i stort sett felfria bakåt. Fyra insläppta på fyra matcher är även det godkänt (även om det känns som orättvist många insläppta mål med tanke på hur många chanser vi släppt till). Det gäller bara att få till målskyttet även i de lite mer jämna matcherna så ska det här nog kunna sluta lyckligt till slut.

I övrigt är det värt att notera att Bobby nu har gjort ett stort ryck i skytteligan. Hans två assist innebär att han även har tagit sig upp till andra plats i assistligan.

Sandbyknudorna - Norra Wermdö = 5-0 (2-0)

1-0 Bobby (ingen assist)
2-0 Oscar (Bobby)
3-0 Pierre (Johan)
4-0 Bobby (Stefan)
5-0 Mange (Bobby)

I tabellen blir det alltmer tydligt att det är tre lag som slåss om seriesegern. Lugano FC har full pott hittills. Lite störigt är att de har tre uddamålssegrar. De slog oss med 2-1. Dessutom har de uddamålssegrar över Norra Wermdö med 3-2 (som vi slog med 5-0) och Söder om Söder med 2-1 (som vi slog med 6-1). På andra plats huserar AC Italiana di Handels FC som vi som bekant spelade oavgjort mot trots att vi totalägde den matchen. I övrigt har Italiana tre segrar. På tredje plats följer vi. Innan serien vänder kommer Lugano och Italiana att möta varandra, men det vore ju onekligen fint om de tappade lite fler poäng på vägen.

Lugano Football Club 4 4 0 0 13 - 4 12
AC Italiana di Handels 4 3 1 0 12 - 2 10
---------------------------------------------
Sandbyknudorna 4 2 1 1 13 - 4 7
Bollnäs Parasites 4 2 0 2 9 - 7 6
Norra Wermdö 4 2 0 2 10 - 11 6
A-lagarna 4 1 0 3 8 - 14 3
---------------------------------------------
Söder om Söder 4 1 0 3 4 - 12 3
Lokomotiv Gullmars 4 0 0 4 6 - 21 0

I nästa match ställs vi mot Bollnäs Parasites. De har två segrar och två förluster hittills och är väl det enda lag som förutom de tre som ligger i topp nu kanske kan blanda sig i toppstriden (de förlorade mot Italiana med 2-0 i senaste omgången). Om vi förlorar mot dem så ligger vi riktigt pyrt på det. En seger och de är åtminstone tillfälligtvis avhängda. Viktig match nästa torsdag med andra ord. Matchen börjar kl. 19.30. Inbjudan via bokat.se skickas ut idag.

/ Mange

Inga kommentarer: