Sandbyknudorna - Gyllene Pojkar = 1-3 (0-2)

Förlust i seriefinalen!

I undertecknads och Markus frånvaro stod Pierre för kaptenskapet i serifinalen mot duktiga Gyllene Pojkar. Pierre står således för denna matchs referat.

Startsjuan: Jens - Gunnar, Johan - Emil, Pierre, Stefan - Fabian med Staffan på bänken.

"De var bollskickliga och samspelta och framför allt väldigt jämna. Vi börjar matchen lite trevande och så fortsätter det tyvärr. Vet inte om det beror på att de sätter bra press på oss eller om det är vi som slarvar men det är svårt att få till ett eget spel och vi sätter varandra i jobbiga situationer där man får för lite tid med bollen. Samtidigt är de bra på att suga in bollen och utnyttja när vi tappar den och då få igång sitt eget spel vilket straffar oss. De hade 2-0 i paus efter ett hugg på en målvaktsretur samt att de utnyttjar ett uppspelsmisstag. Det skall ändå nämnas att vi hade hyfsat många chanser utan utdelning i första så med lite flyt kunde det varit jämnt målmässigt. Samtidigt var inte Jens i målet direkt sysslolös.

Andra halvleken går i den förstas fotspår även om jag tycker att vi rycker upp oss periodvis och skapar en del bra kombinationer samt avslut dock utan nätkännning. De går upp i ledning med 3-0 innan vi får in ett tröstmål med kanske 8-9 min kvar. Det var undertecknad som fick med sig bollen och kunde lägga in den med en inte helt klockren träff efter pass från Stefan eller Fabbe eller båda. Lite oklart där, de får bryta arm om den assen. Trots att vi lyckas vaska fram några halvchanser i slutet var de aldrig riktigt hotade.

Sett till hela matchen skapar vi ändå så många chanser att det borde resulterat i fler mål och därmed ett möjligt kryss. Dock så fick vi ju aldrig reda på om de hade en extra växel att kasta in eftersom de hela tiden var i ledning så det var nog ett rättvist resultat ändå. De var helt enkelt bättre än oss, vilket är surt att erkänna."
Fabbe´får assen eftersom Stefan tydligen passade på Fabbe till Pierre, även om Fabbe storsint uttryckte det som att Stefan borde haft assen mentalt...

1-3 Pierre (Fabian)

I och med segern över oss har Gyllene Pojkar full pott efter sex omgångar. Vi har tappat fem poäng (oavgjort mot Deportivo La Chramencia samt gårdagens förlust). Vi har dessutom en match mindre spelad eftersom vi skjutit fram matchen mot Gabbes Grabbar. Det innebär att vi nu är åtta poäng efter täten. Chansen att vinna serien ligger nu i att vi går fullt resten av matcherna samt att Gyllene Pojkar förlorar ytterligare en match (utöver returmötet mot oss). Det blir såklart svårt, men skam den som ger sig. Får hoppas på att vi får tillbaka våra långtidsskadade spelare till höstsäsongen.