fredag 8 juni 2012

Sandbyknudorna - Fashion BK = 2-1 (2-0)

Trepoäng med ett nödrop!

För första gången under säsongen lyckades Sandbyknudorna mönstra en hyfsat bred trupp. Jens var sjuk och John var skadad, men övriga nio kunde. Det innebar bl.a. säsongsdebut för Jeppe. Kul! I Jens frånvaro vaktade Jonas buren. Startsjuan: Jonas - Stefan, Gunnar - Markus, Pierre, Noak - Fabian med Jesper och undertecknad på bänken.

Matchen började böljande och inledningen bjöd på två superchanser. Först lyckades Fashion pricka underribban efter att de lyckats hitta ett bra läge en bit in i vårt straffområde. I vårt kontringsanfall slog undertecknad ett inlägg som Noak snyggt nickade ned i backen. Tyvärr stod deras keeper placerad precis där nicken kom. En bit in i första fick vi hörna. Jeppe drog en snygg lyftning in mot boxen där Pierre mötte perfekt med pannan. Med en nick hård som ett skott satt 1-0 via ribban. Mycket, mycket snyggt!! Något senare drog Jonas en inspark avsedd för skarv av undertecknad. Fashions sista gubbe gick upp i rygg på mig samtidigt som Jeppe startade en djupledslöpning, Lyran seglade över såväl mig som back och efter en studs blev det luftduell mellan Jeppe och deras målvakt. Jeppe nådde högst och bollen förpassades in i det öppna målet. 2-0 och målvaktsassist. Snyggt! Tvåmålsledningen stod sig halvleken ut.

Det kändes som att vi spelat halvlojt första halvlek och 2-0-ledningen var nog något i överkant. Vi snackade om att peppa upp oss lite till andra halvlek, men av det blev det inget. Istället fortsatte vi med uteblivet snack samtidigt som Fashion taggade till lite extra. Det kändes dock ganska öppet om nästa mål skulle bli ett avgörande 3-0-mål eller en 2-1-reducering som skulle ge matchen nerv. Svaret blev att Fashion lyckades trycka in reduceringen bakom Jonas efter ett snyggt placerat skott, helt otagbart för vår keeper. Därefter kändes det som att Fashion tog över matchen i jakten på kvittering. Deras press kom av sig något när en av deras killar åkte ut i fem minuter efter fult spel. Trots det lyckades de skapa ett farligt läge även i numerärt underläge. Även vi hade en del lägen i andra halvlek. Bl.a. kom Fabbe fri efter en excellent framspelning av Stefan. Utöver det hade vi något bra frisparksläge och vi skulle även haft en straff på slutet när undertecknad blev bortdragen av en av deras försvare. Nåväl, Fashion skapade väl inte heller något riktigt hett läge efter deras utvisning och när matchen väl blåstes av stod vi som segrare med 2-1. Matchen hade en hel del likheter med förra omgångens match. Skillnaden var att Deportivo La Chramencia lyckades trycka in en kvittering i slutet, något tack och lov Fashion inte mäktade med.

Sandbyknudorna – Fashion BK = 2-1 (2-0)

1-0  Pierre (Jesper)
2-0  Jesper (Jonas)

I nästa omgång skulle vi mött Gabbes Grabbar, som hittills verkar vara det lag som kan utmana i toppen. Sandbyknudorna lyckas dock inte skrapa ihop tillräckligt med folk till den matchen och därför skjuts denna kamp upp, förmodligen till någon gång under hösten.

Nästa match blir därför mot serieledande och hittills fullpottande Gyllene Pojkar. Matchen spelas den 7 juni med start kl. 19.00.