torsdag 29 september 2011

Sandbyknudorna - I en äppelmelodi = 0-1 (0-0)

Säsongens första förlust!

I seriefinalen mot I en äppelmelodi ställde Sandbyknudorna upp med följande trupp. John - Stefan, Johan - Markus, Jeppe, Pierre - Mange med Staffan och Erik på bänken.

Under de första tio minuterna dominerade Sandbyknudorna spelet. I en äppelmelodis försvar var inte riktigt kalibrerat och vi lyckades vid ett flertal tillfällen erövra bollen högt upp i banan. Under denna period skapade vi tillräckligt med chanser för att vara förtjänta av ett ledningsmål. Jeppe hade bollen dansande på mållinjen i en dubbel-/trippelchans innan deras duktiga målvakt la beslag på bollen. Staffan hade ett gyllene läge med vänstran, men där målvakten återigen gjorde en fin parad. Utöver det hade jag en nick strax över målet efter en precis slagen hörna av Jeppe. Efter halva halvleken jämnade spelet ut sig något, men det var fortfarande vi som höll i taktpinnen. Innan halvleken var slut hade Markus ett fint halvvolleyskott med vänstran som deras keeper snyggt räddade ut till hörna. I en äppelmelodi hade inte någon målchans i hela första halvlek. 0-0 i paus.

Andra halvlek var jämnare. Vi tappade en del av vårt fina spel och de sista 20 minuterna var ett enda stort ställningskrig. Ca fem minuter innan slutsignalen lyckades en av motståndarna få på ett lurigt skott från distans. Efter touch (?) och studs i backen strax innan mål smög sig bollen in vid sidan av John. Motståndarna jublade som om de vunnit en VM-final. Minuterna senare hade de ytterligare ett bra läge, men avslutet gick den gången i stolpen. Redan tidigare under matchen hade I en äppelmelodi spelat fult och grinigt. Under de sista fem minuterna visade de prov på riktig svinfotboll. Man kan väl i ärlighetens namn säga att de var bättre på att förstöra vårt spel än att skapa något eget, men så kan man ju som bekant också vinna fotbollsmatcher. Synd bara att vissa av deras spelare sjönk så lågt så att det t.o.m. uttrycktes mordhot och löften om avslagna näsben m.m. Till slut valde domaren att plocka upp det gula kortet, vilket han hade kunnat göra vid ett flertal tidigare tillfällen i matchen. Avslutningen spelade vi därför med en man mer. Vi var dock inte riktigt heta och någon riktig anstormning blev det aldrig. Innan matchen var slut drog dock Johan på en riktig rökare från ca 20 meter. Bollen hade borrat sig in i krysset om inte deras målvakt hade stått för en högklassig TV-räddning. 0-1 stod sig matchen ut.

Ingen statistik.

Surt med förlust i seriefinalen. Dessutom var det inte helt rättvist. Sett till hela matchen var vi det starkare laget och en poäng borde varit minimum, men nu är det som det är. I och med segern gick I en äppelmelodi upp på samma poäng som oss. Vi leder dock fortfarande serien på målskillnad. Nu blir serieavslutningen en nagelbitare.