söndag 2 maj 2010

Yawar Peru - Sandbyknudorna = 1-3 (1-1)

Ännu en 3-1-seger!

I såväl undertecknads som Johans frånvaro övertog Noak lagkaptensbindeln i Sandbyknudornas andra match för säsongen. Här följer hans referat av matchen mot Yawar Peru. För andra gången i rad vände vi 0-1 till seger med 3-1 efter 1-1 i halvtid.

"Pga av flera skador fick vi denna vecka leta runt i bekantskapskretsarna efter gästlirare vilket resulterade i tre nya spelare och en trupp på nio stycken. Jag är lite dålig på att komma ihåg namn men visst var det Jonas, Simon och så Martin från Svineri som varit med tidigare. Vi ställde alltså upp med följande lag:

I mål: Edvin
Backlinje: Stefan och Simon
Mittfält: Jeppe, Noak, Pierre och Martin
Anfall: Fabian och Jonas

För motståndet stod Yawar Peru som i förra mötet gav oss vår mest svidande förlust någonsin, 2-6. Alltså var vi förvarande och saknaden efter rutinerade knudor gjorde inte utgångsläget bättre. Dessutom slog vädret lagom till matchstart om från vacker försommarkväll till ruskregn, aprilväder alltså. Hoppas det inte blir en följetång denna säsong. Men det var vi som behärskade förhållandena och planen bäst trots att inget lag skapade särskilt mycket farligheter. Peru satsade mycket på långbollar trots sin ringa längd och paradoxalt nog gav detta utdelning i mitten av första halvlek då en utspark från målvakten seglade över alla anfallare och försvarare, studsade och sedan dök ner under ribban förbi Edvin som missbedömt sin utrusning, ett dråpligt mål, inte helt olikt vårt baklängesmål första matchen, än så länge bara riktiga skitmål insläppta.

Efter det följde en snar uppskärpning och efter en passning på kanten från Jonas avancerade jag in framför mål och satte ett skott nere vid vänstra stolproten, en snabb replik. Sedan tryckte vi på och fick en straff efter att jag blivit nerriven i straffområdet efter bra kombinationspel med Martin. Innan jag skulle lägga straffen ställde sig två Peruspelare i vägen för mig vilket ledde till lite tjafs men ingen åtgärd från domaren förutom tillsägelse. Straffen jag slog var tämligen bedrövlig och målvakten räddade. I halvtid kände vi att vi hade matchen och inte skulle släppa taget så skulle målen komma. Mycket riktigt så tog vi över allt mer och fick farligare och farligare chanser. Tyvärr slutade matchen för mig nånstans i den perioden då nr 4 i Peru saxade mitt ena ben ordentligt så foten vred sig och jag fick kliva av. Samma snubbe som ställde sig i vägen på straffen i första halvlek, lika oförstående att han gjort nåt fel denna gång. Efter ett tag fick vi i allafall utdelning då Jeppe la fram den till Jonas som avslutade säkert, 2-1 till knudorna. Vi fortsatte att skapa farligheter samtidigt som dom flyttade upp mer folk och öppnade sig bakåt. På en hörna från Martin nådde Fabian högst och nickade ner bollen i målets högra hörn, 3-1 och matchen kändes avgjord. Efter det fick både Martin och deras nr 4 gult kort och blev utvisade resten av matchen då han slagit till Martin vid en närkamp när han vevade högt uppe med armarna och Martin vänt sig om och knuffat till. Vi skapade ytterligare ett antal farliga chanser, främst genom Fabian, Jonas och Jeppe, framförallt Jeppe hade många möjligheter och var väl värd minst ett mål. Det blev också rörigt i vårt straffområde några gånger på slutet och Stefan, Simon och Pierre slet på bra och röjde undan, de gånger de inte gjorde de stod Edvin i vägen och revanscherade sig med att klistra några bollar och göra en riktig TV-räddning."

Yawar Peru - Sandbyknudorna = 1-3 (1-1)

1-1 Noak (Jonas N)
1-2 Jonas N (Jesper N)
1-3 Fabian (Martin)

Efter två omgångar har serietabellen följande utseende.

1. Golden Studs 2 2 0 0 9 - 2 6
2. Söder om söder 2 2 0 0 8 - 2 6
------------------------------------------------
3. Sandbyknudorna 2 2 0 0 6 - 2 6
4. Real Hägersten 2 1 0 1 6 - 3 3
5. 116-Södermalm 2 1 0 1 3 - 6 3
6. Yawar Peru 2 0 0 2 2 - 6 0
------------------------------------------------
7. Hoyzer Boys 2 0 0 2 3 - 8 0
8. Spola Kröken 2 0 0 2 1 - 9 0

I nästa omgång (6 maj) står Spola Kröken för motståndet. Matchen startar kl. 18.15.

/ Mange

Inga kommentarer: