torsdag 6 maj 2010

Spola Kröken - Sandbyknudorna = 5-2 (2-1)

Säsongens första förlust!

I ett sommarsoligt Bredäng åkte Sandbyknudorna på sin första förlust. Liksom de två inledande matcherna var det lite svårt att få ihop manskapet, men när matchen startade var vi i alla fall åtta stycken. Startsjuan: Edvin - Stefan, Henrik - Pierre, Jonas P, Jesper - Mange med Jonas N på bänken. Jonas P gjorde därmed debut för Sandbyknudorna. För såväl Henrik som undertecknad var det säsongspremiär.

Redan i inledningen av matchen visade det sig att Spola Kröken hade den hetare viljan. De höll bollen på marken och rullade runt riktigt fint. Problemet var att vi var 1-2 meter ifrån deras spelare, så deras bollrullande stötte inte direkt på någon patrull. När vi väl erövrat bollen var Spola Kröken-lirarna betydligt närmare i deras markeringsspel och vi hade stundom svårt att få till något eget spel.

Matchen böljande ändå lite fram och tillbaka och det kändes inte som att vi mötte ett övermäktigt motstånd. Efter lite schabbel i vårt försvar lyckades dock Spola Kröken rulla in 1-0 i öppet mål bakom en chanslös Edvin. Medan Spola Kröken ökade sin intensitet gick vi snarare ned oss ännu mer. 2-0-målet kom därför inte helt orättvist. Minns inte riktigt hur det gick till, men de kom i typ 3-1-läge och i friläge tryckte dom in tvåan bakom Edvin. Vi skapade inte så mycket framåt. Talande är väl att två av våra hetare chanser kom på hörna. Vid det första tillfället serverade Jeppe mig bollen perfekt på pannan. Nicken gick dock över. Vid den andra hörnan var det omvända roller. Min hörna gick i volleyhöjd och Jeppe kom rakt i bollbanan. Skottet blev dock till en halvtouch och läget rann ut i sanden. En bit in i andra halvan av halvleken kom vår reducering. Pierre fick ett hyfsat skottläge utanför straffområdet. Jag drog mig undan bollbanan för att hugga på retur. Pierre träffade dock bollen lite snett och bollen kom rakt mot mig. Med en direkttouch lyckades jag via målvakten få in bollen via ribban. Precis i slutet av halvleken hittade Pierre mig med en perfekt djupledspassning där bollen gick som en smörkniv genom deras försvar. Jag sträckte ut och lyckades placera bollen invid stolpen. Deras målvakt avvärjde dock snyggt till hörna. När halvtidssignalen ljöd låg vi under med 1-2. Edvin hade ytterligare att göra och han räddade en del bollar, så underläge med en boll fick vi nog vara relativt nöjda med i det läget.

I paus snackade vi ihop oss lite och vi startade andra halvan betydligt bättre än vår usla förstahalvlek. Vi låg betydligt närmare deras gubbar och spelet jämnade ut sig. Matchen böljade fram och tillbaka, men efter oresolut rensande från vår sida efter en hörna och därtill lite flipperspel kunde Spola Kröken trycka in 3-1 från nära håll. Därefter var hela återstoden av matchen rena kavalkaden i målchanser. Vid 1-3 hade jag en kanonchans från ca en meter efter en fin osjälvisk frispelning av Jeppe. Målvakten slajdade dock snyggt och räddade skottet. 2-3 satt efter ett inspel från högerkanten av Jonas N. Jag höll undan försvararen och med vänstran bredsidade jag in bollen bredvid målvakten. Jeppe hade några ypperliga lägen. Framför allt hade han ett fint läge rakt framför mål efter tillbakaspelning från mig. Skottet var sjukt hårt, men det slank tyvärr över. Vid ett annat tillfälle lyckades deras målvakt fummelrädda Jeppes skott så att det återigen smet över ribban. Vi tryckte upp mer och mer folk och det hade i det läget inte varit orättvist med ytterligare ett mål. På kontring skickade dock Spola Kröken in 4-2 i ena gaveln. Vi fortsatte trycka på och jag missade ytterligare ett kanonläge mitt i slottet efter att Henrik fått in bollen efter hörna. Därefter hade Pierre ett rungande skott som tog i undersidan av ribban och ut. Symptomatiskt för matchen var att Spola Kröken gjorde 5-2 på den efterföljande kontringen.

Som helhet var det en rättvis förlust. Förutom ovan redogjorda målchanser hade vi en hel del halvchanser. Undertecknad och Jeppe stod för det mesta målsumpandet. Med lite tur och skicklighet hade vi nog kunnat göra 1-2 mål till vardera. I ärlighetens namn hade även Spola Kröken ytterligare en hel del chanser. Edvin fredade målet vid ett flertal tillfällen. Om vi hade taggat till och spelat lite mer disciplinerat främst i markeringsspelet hade dock matchen kunnat få ett helt annat utseende. Lite oroande är det dessutom att Spola Krökens två tidigare framträdanden i serien har slutat med en 0-4- och en 1-5-förlust. Det var med andra ord inget topplag vi åkte på däng mot. Risken är att Golden Studs och Söder om söder nu gör ett litet miniryck i toppen.

Spola Kröken - Sandbyknudorna = 5-2 (2-1)

1-2 Mange (Pierre)
2-3 Mange (Jonas N)

Nästa vecka är spelledig p.g.a. att det är Kristi Flygare på torsdagen. Nästa match är därför inte förrän den 20 maj då vi i den sena matchen (kl. 20.30) ställs mot 116-Södermalm. Då är det dags för revansch efter dagens dåliga insats.

Aktuell tabell efter dagens matcher publiceras på bloggen så snart den blivit offentliggjord av Korpen.

/ Mange

Inga kommentarer: