Sandbyknudorna - Gabbes Grabbar = 6-0 (2-0)

Äntligen!!

För första gången detta året spelade Sandbyknudorna som förr i tiden. Tre avbytare och bra taggning gjorde susen.

Startsjuan: Jonas - Eric, Gunnar - Fabian, Pierre, Markus - Jeppe med Kristian, Noak och Mange på bänken.

Matchen startade i högt tempo redan från start. Gabbes Grabbar är duktiga. Kvicka och tekniska spelare som även kan bita ifrån vad gäller fysiken. Helt klart ett av de bättre lagen i serien. Men när vi spelar som vi kan är ju även vi ganska vassa faktiskt... Det kändes som att vi tog tag i taktpinnen direkt. 1-0 satt en bit in i första halvlek när Fabbe slog en bra, låg hörna in framför mål. Både jag och Pierre störtade fram utan att nå bollen. Det gjorde dock inte så mycket eftersom en av deras försvarare dök upp vid bortre stolpen och oturligt (för honom alltså) stötte bollen in i eget mål. Strax senare satt tvåan efter ett snyggt anfall. Det hela avslutades med att Jeppe slog en lyra fram mot mål. Undertecknad hann före målvakten och nicktouchade bollen förbi honom in i mål. När domaren visslade av den första halvleken ledde vi med 2-0. Gabbes Grabbar hade några halvlägen och ett riktigt vasst läge där Jonas gjorde en snygg räddning. Även vi hade en del ytterligare chanser, men 2-0 kändes som ett rättvist halvtidsresultat.

Vi snackade ihop i paus om att vi måste fortsätta att jobba lika bra som i första halvlek och att 3-0 känns så mycket skönare än att Gabbes Grabbar skulle trycka in en reducering. Redan i andra halvleks första minut punkterade vi matchen efter det att Fabbe och Jeppe lekt sig förbi deras försvarslinje. Anfallet avslutades med att Jeppe med en sidledspassning gav Fabbe öppet mål. Fabbes bollbana såg onekligen ut som en halv snedträff, men vad gjorde det när bollen seglade in i nät... 4-0 kom efter det att Eric offrat sig i en närkamp och lobbat fram bollen till en fri, men felvänd, Pierre. Pierre snurrade dock runt och forcerade in bollen vid första stolpen. Femman var riktigt snygg. Pierre och Jeppe var snabba i en kontring. Pierre sprintade loss med bollen och avancerade ca halva plan. När han höll på att bli upphunnen slog han en perfekt passning till Jeppe som kom med fart. Jeppe bombade i sin tur in bollen i första krysset. Väldigt vackert!! Vårt sista mål var frukten av att undertecknad vid en inspark från sidan hittat en fristående Pierre. Pierre tryckte behärskat in bollen vid bortre stolpen. Förutom våra mål hade vi ytterligare en handfull ypperliga målchanser (tror att vi missade minst två halvöppna mål från nära avstånd). Gabbes Grbbar kom i en del farliga skottlägen och de drog gärna på från halvdistans. Skotten hamnade dock allt som oftast antingen strax utanför eller strax över vårt mål. Nåväl, när matchen väl var slut stod vi som segrare med kassaskåpssäkra 6-0!

Med tre avbytare kunde vi styra upp bytena lite bättre och det var redan från start klart vilka som bytte med vilka. Inga onödiga tempoförluster där utan vi körde på bra hela matchen. Antalet avbytare gjorde dessutom att kondisen höll hela matchen, inget som vi varit bortskämda med under säsongen. Jonas var superstabil bakåt. Bra snack och säkra utkast/uppspel gjorde att det blev en helt annat stabilitet bakåt. På de skott som hamnade på mål gjorde han det han skulle och lite till. Väldigt snygg avslutning i hans sista match för Sandbyknudorna (han flyttar hem till Skåne igen i nästa vecka). I övrigt var det mycket bra spel över hela linjen och idag hade vi även en del av det flyt (som t.ex. ledningsmålet) som vi saknat tidigare under säsongen.

1-0 Självmål (orsakat av Fabian)
2-0 Mange (Jesper)
3-0 Fabian (Jesper)
4-0 Pierre (Eric)
5-0 Jesper (Pierre)
6-0 Pierre (Mange)

I nästa match (20/9) ställs vi mot seriesuveränerna Gyllene Pojkar. Matchen startar kl. 19.00. Det krävs att vi spelar som idag om vi vill vara med och fightas om några poäng i den matchen.