fredag 21 september 2012

Gyllene Pojkar - Sandbyknudorna = 0-1 (0-0)

Seger mot seriesegrarna!

Efter två sena avhopp fick Sandbyknudorna ställa upp med en trupp om åtta man mot redan klara seriesegrarna Gyllene Pojkar. Eftersom alla målvakter har flytt laget och då vi inte heller lyckades fixa ersättningskeeper fick Mange och Markus vakta målet i varsin halvlek. Clabbe var på besök och han fick därmed även göra sitt första inhopp i Sandbyknudorna.

Startsjuan: Mange - Gunnar, Stefan - Kristian, Clabbe, Markus - Jeppe med Pierre på bänken.

Det märktes att Gyllene Pojkar toppar serien. De var inte överbra, men de var stabila rakt igenom. De poäng de har tappat har de gjort mot toppkonkurrenterna, medan de har gjort rent hus mot lagen på den undre halvan. Lite tvärtemot oss kan man säga. Vi spelar bra mot topplagen och kasst mot de övriga...

Kampen präglades av ställningskrig i stort sett samtliga 40 minuter. Sett till de två lagen så bör detta ha varit seriens bästa match. Vi spelade bra och det gjorde även Gyllene Pojkar. Bra defensiv och hårt närkampsspel från båda håll gjorde att det var svårt att komma till riktigt vassa lägen. Gyllene Pojkar hade ett hårt skott på mål som undertecknad tippade till hörna. I övrigt skapade de något halvrisigt friläge och några halvchanser. Från vårt håll hade Jeppe en del bra lägen, men avsluten ville sig inte riktigt. Även Kristian hade ett fint läge där målvakten lyckades avvärja. 0-0 i halvlek.

Efter ca en minut av andra halvlek skarvade undertecknad in bollen i mål efter ett inspel från Jeppe. Domaren bedömde dock att bollen först passerat kortlinjen och blåste därför för inspark. Markus fick inleda sin målvaktskarriär med att i början av halvleken snyggt parera två skott från halvdistans. I övrigt var det mesta sig likt från de första 20 minuterna. I takt med att klockan tickade på började det öppna upp sig lite mer och både vi och våra motståndare hade en del 3-2-lägen. Det kändes dock som att vi var lite mer på hugget (kanske mest en subjektiv känsla) och att vi låg närmare segern än vad Gyllene Pojkar gjorde. Med fyra minuter kvar kom även avgörandet. Gyllene Pojkar slog ett dåligt uppspel som Jeppe lyckade volleypassa fram till undertecknad. Efter att ha vänt och följt med bollen satt segermålet otagbart i bortre gaveln. Gyllene Pojkar lyckades inte att etablera någon press på slutet (det bästa läget var en frispark som de drog fem meter utanför) och när domaren blåste av hade vi luggat sereisegrarna på tre poäng. Fint så!

0-1 Mange (Jesper)

Det känns som att vi nu hittat tillbaka till det spel som vi kan prestera. Grunden till detta ligger i defensiven. Med bättre kommunikation, högre försvarspel och mer vilja släpper vi nu till betydligt färre chanser bakåt. Av de fyra senaste matcherna har vi hållit nollan i tre (varav två av nollorna är mot seriens topplag Gyllene Pojkar och Gabbes Grabbar som i övrigt har öst in mål i serien). Det är så det har sett ut tidigare genom åren. Gör vi två mål har vi i regel alltid vunnit, så har det inte varit under stora delar av innevarande säsong. I de två senaste matcherna mot just Gyllene Pojkar och Gabbes Grabbar har vi inkasserat sex poäng med en sammanlagd målskillnad om 7-0. Lite synd att vi hittar tillbaka till vårt spel först nu. Seriesegern är sedan länge körd. Vi övertog andraplatsen efter förra veckans kross mot Gabbes Grabbar (som är den enda konkurrenten om denna plats) och då hade vi allt i egna händer. En seger mot seriesegrarna var mumma i den kontexten.

Nu visade det sig dock att seriens jumbo Real Ortogonal inte lyckades att ställa upp med tillräckligt mycket folk i veckans omgång och de inkasserade därmed sin tredje w.o. De utesluts därmed ur serien och alla deras resultat annuleras. Lite typiskt för årets säsong är att en av deras två segrar kom just mot Gabbes Grabbar. Medan vi tappar sex poäng och 12-1 i målskillnad tappar Gabbes Grabbar endast tre poäng och betydligt färre mål. I veckans omgång vann Gabbes Grabbar dessutom sin match med förkrossande 8-2, vilket gör att vi inför den avslutande omgången ligger tre poäng oxh sex mål efter Gabbes Grabbar i kampen om andraplatsen. Ska till ett mindre mirakel för att vi nu ska kunna återta andraplatsen, men vi får väl göra vårt jobb i avslutningsmatchen och se hur långt det räcker. Avståndet nedåt är betryggande och vi kan inte sluta sämre än trea i serien, även om vi skulle åka på pisk i sista omgången.

Real Ortogonals uteslutning innebär även en del omkastningar i skytte- och assistligorna (eftersom vår 7-1-seger mot Real Ortogonal enligt praxis omvandlas till träningsmatch). Största förlorare i detta är undertecknad som tappar fem poäng (fyra mål + en assist) och Fabbe som tappar fyra poäng (ett mål + tre assist). Trots detta toppar undertecknad fortfarande skytteligan (dock tillsammans med Pierre) och Fabbe toppar fortfarande assistligan (i ensamt majestät - observera att Fabian har ett ordnat motståndarsjälvmål som räknas som assistpoäng).