torsdag 27 september 2012

Sandbyknudorna - One Boys = 7-2 (5-0)

Utklassning i avslutningsmatchen!

Efter sent återbud på matchdagen var det sju knudor som äntrade Mälarhöjdens IP för säsongens sista match. Motståndarna lyckades å sin sida mönstra inte mindre än fem (!) avbytare... Verkade på förhand bli en jobbig match.

Startsjuan: Peter - Gunnar, Stefan - Fabian, Pierre, Jeppe - Mange.

Det var inget snack om vem som var det spelförande laget. Vi hade bra rörelse och ett till det väl fungerande passningsspel. Nu gav ju inte heller motståndarna oss speciellt mycket bekymmer. De körde inte med man-man, utan verkade ägna sig åt någon form av zonförsvar. Ytorna var dock gigantiska och utan att ta ut oss allt för mycket lyckades vi äga bollen i stort sett hela tiden. Ettan satt tidigt. Stefan hittade undertecknad med en markpassning från backlinjen. Jag tryckte undan min försvarare, vände och bombade in ettan med ett hårt skott med högran. Stefans första poäng för säsongen!!! Vackert så det förslår! Några minuter senare hade One Boys hörna. När bollen damp ner rensade Gunnar iväg bollen långt upp på vänstersidan. Där kom Jeppe som ett jehu. Efter att ha cyklat en försvarae och sprintat iväg över halva planen bombade han i sin tur i snäv vinkel in 2-0 via den första stolpen. Vackert! Vid 3-0-målet slog Gunnar en lång inspark från sidan. Jag vann nickduellen på mitten och nickskarvade bollen till en fri Jeppe. Jeppes avslut var kliniskt. Jeppe fullbordade sitt äkta hattrick när han rullade in bollen i öppet mål efter ett fint knudeanfall som avslutades med att undertecknad serverade Jeppe det öppna målet. Femman var smått komisk. Jeppe skulle slå en hörna. Målvakten ballade ur för att han tyckte att Jeppe la bollen för långt ut från kortlinjen. Han påpekade detta högljutt och tog även ett steg ut mot den hörna som bollen skulle slås ifrån. Jag stod (visserligen markerad) rakt framför mål och Jeppe slog hörnan perfekt mot mig. Vad som hände med min markering vet jag inte för han var i alla fall puts väck. När dessutom målvakten var en bit från mål vilt gestikulerandes kunde jag från en meter enkelt nicka in 5-0 i ett helt tomt mål... 5-0 stod sig till halvlek. Det kändes som att vi var närmare 8-0 än vad de var 5-1 efter första halvlek. Bl.a. hade jag varit ytterst nära att stånga in en hörna till, men bollen slank precis utanför. Pierre hade några fina skottlägen och vi hade en hel drös med hel- och halvchanser. Det snyggaste läget var dock när Jeppe med perfekt timing volley-/bicasköt ett inlägg från undertecknad mot det bortre krysset. Målvakten avvärjde dock årets mål.

Andra halvlek han knappt börja förrän One Boys fick in en reducering. Peter fick ett löst skott mot första stolpen. När Peter skulle skjuta iväg bollen studsade den över hans fot in i mål. Nesligt! Spelet jämnade ut sig en aning i andra halvlek även om vi var klart bättre än våra motståndare. De började med sin långtjongtaktik igen (precis som i vårmötet). Så fort de fick en inspark eller frispark lassade de in bollen mot mål där de hade bufflat upp med i stort sett hela laget. Blev småfarligt några gånger faktiskt. Vi spelade oss till våra lägen och vi brände en hel del i andraakten. 6-1 kom efter att Pierre på Maradonavis dribblat av 3-4 motståndare och i friläge avslutat med att passa undertecknad. Passen hade (enligt deras mittback) gått in via stolpen, men jag kände mig inte säker på marginalen så på klassiskt Inzaghivis tofflade jag in bollen i det öppna målet. Därefter lyckades One Boys göra ett riktigt stiligt mål. I ett av deras få anfall som inte kom till via långboll slog de en snygg genomskärare som friställde en av deras killar. Även avslutningen var snygg och Peter var helt chanslös. Matchens sista mål gjorde undertecknad (återigen i halvöppet mål) efter ett anfall där vi rullat upp deras försvar och där Fabbe stod för den sista passningen. 7-2 och slut!

Sandbyknudorna - One Boys = 7-2 (5-0)

1-0 Mange (Stefan)
2-0 Jesper (Gunnar)
3-0 Jesper (Mange)
4-0 Jesper (Mange)
5-0 Mange (Jesper)
6-1 Mange (Pierre)
7-1 Mange (Fabian)

Vi var flera klasser större än våra motståndare och undertecknad och Jeppe hade lekstuga. Jag stod för fyra mål och två assist, Jeppe för de övriga tre målen och en assist. Övriga utespelare fick varsin assist, vilket innebar att samtliga utespelare noterades i poängprotokollet. Fint!

Segern gjorde inget större avtryck i tabellen. Gabbes Grabbar gjorde sitt och slog AVGÅ ALLT med 3-1 i matchen före vår. Oavsett resultatet i vår match skulle vi alltså slutat trea. Det var dock skönt att få revansch mot One Boys efter den totala genomklappningen i höstavslutningen då vi tappade 2-0 till 2-3. One Boys slutade sist i serien (om man bortser från uteslutna Real Ortogonal), vilket inte var så konstigt sett till dagens insats.

I våra interna ligor drog jag ifrån och vann skytteligan på åtta mål. Jeppes hattrick förde upp honom till en andraplats med sammanlagt fem mål. I assistligan stod såväl Jeppe som undertecknad för fem assist. Det gjorde dock även Fabbe och i och med att Fabbe dessutom får tillägna sig en assistpoäng för ett ordnat motståndarsjälvmål vann han assistligan. Undertecknad tappade fyra mål och Fabbe tappade tre assist då Real Ortogonal drog sig ur serien så på något sätt känns det än mer rättvist att vi ändå fick toppa dessa två tabeller till slut - eller hur Fabbe? :-)

LagSpelatV OFMål Poäng
1. Gyllene Pojkar 12 10 0 2 32-13 30
2. Gabbes Grabbar 12 7 2 3 38-23 23
3. Sandbyknudorna 12 6 2 4 31-19 20
4. Fashion BK 12 5 0 7 21-30 15
5. AVGÅ ALLT 12 4 1 7 20-30 13
6. Deportivo La Chramencia 12 3 2 7 11-24 11
7. One Boys 12 3 1 8 16-30 10
8. Real OrtogonalUtgått

Säsongssammanfattning produceras inom kort!

/ Mange

Inga kommentarer: