fredag 7 september 2012

Fashion BK - Sandbyknudorna = 2-1 (1-0)

Kräftgången fortsätter samtidigt som Gyllene Pojkar säkrat seriesegern!

I returmötet mot Fashion BK tvingades Sandbyknudorna ställa upp utan en del nyckelspelare, som t.ex. Jeppe, Noak och Pierre. Utan någon fast målvakt (efter Jens hemflytt till Skåne) vaktade Peter återigen buren. Starsjuan: Peter - Eric, Stefan - Gunnar, Markus, Fabian - Mange med Jonas på bänken.

Fashion BK visade redan från start att de var att räkna med. Stora och tekniska killar som ville spela boll. Vi satte hög press, vilket gjorde att Fashion allt som oftast fick ägna sig åt långbollar - något som så klart passade oss utmärkt. Vid de tillfällen som Fashion kunde rulla igång bollen var de skickliga på att hitta ytor och etablera ett visst övertag i bollinnehavet. Kan tyckas något underligt att de inför vår drabbning låg näst sist i serien. Nu är serien visserligen väldigt jämn i mittenskiktet och Fashion har säkerligen haft en del oflyt hittills i serien (bl.a. tre uddamålsförluster). Nåväl, första halvleken böljade fram och tillbaka, utan att något av lagen riktigt förde matchen. Fashion ägde nog bollen mest, men de skapade inte några särskilt heta chanser. De gjorde å andra sidan inte vi heller. Vårt bästa läge var när Markus (?) frispelade Gunnar. Gunnar fick dock bollen lite bakom sig och chansen rann ut i sanden. Fashion hade som sagt inte heller så mycket i chansväg, men de lyckades ändå trycka in en ledningsboll innan paus. De hade etablerat visst tryck på vår planhalva, men vi var samlade med hela laget och det kändes inte speciellt farligt. En av deras backar kom efter lite passningar i halvfritt läge en bit utanför straffområdet, från ett avstånd där de gärna får skjuta kändes det som. Skottet var inte speciellt hårt, men det var välplacerat och bollen hittade nätmaskorna via ena stolpen. Uddamålsunderläget stod sig halvleken ut.

Andra halvlek var hyfsat lik den första. Inget av lagen skapade speciellt mycket, men Fashion ägde bollen något mer än vad vi gjorde. Direkt i inledningen av andraakten hade Markus ett skott som strök precis utanför stolpen. Nära kvittering. Med ca tio minuter kvar satt dock 1-1 efter ett riktigt mönsteranfall. Efter att bollen gått som på ett snöre mellan Markus, Stefan och Eric slog Fabbe en snygg pass (eller var det ett skott?) mot bortre stolpen där Gunnar påpassligt höll sig framme och skarvade in kvitteringen bakom en överspelad målvakt. Vackert! Därefter kändes det som att 1-1 skulle stå sig matchen ut. Båda lagen skapade en del halvchanser, men de riktigt heta lägena uteblev. Vi hade ett 2-0-läge där en av deras försvarare precis hann tillbaka och avvärja ett ledningsmål för oss. Jonas passade till undertecknad som hade öppet mål, men mitt i bollbanan tåade deras back ut bollen till hörna. Vi hade också en inspark från sidan där undertecknad drog till på kraft. Bollen skulle ha gått rakt i mål (och underkänts eftersom dessa insparkar är indirekta), men målvakten fingrade på bollen och styrde upp den i ribban. Nära igen. Med bara någon minut kvar satt istället Fashions segermål efter en snygg upprullning där deras kille gör ett hyfsat bra avslut (i den meningen att det träffade mål och var ganska hårt). Peter reagerade lite för sent för att hinna få bort bollen. Surt! I allra sista sekunden hade vi ett jätteläge att kvittera. Gunnar slog en inspark från sidan som letade sig hela vägen till undertecknad som smugit sig in bakom klungan framför mål. Vänstevolleyn var hård, men riktningen var mer än skev... Strax därefter flöjtade domaren av matchen.

1-2 efter en jämn match. Oavgjort hade kanske varit mest rättvist, men om någon skulle vinna matchen var det nog i ärlighetens namn Fashion. De lyckades etablera ett bättre offensivt spel än oss. Vi hade inte speciellt mycket kreativitet framåt. Däremot spelade vi bra i defensiven över hela banan. Eric och Stefan var superstabila och även mittfält och anfall låg rätt i de defensiva positionerna i stort sett hela matchen. Trots deras övertag i bollinnehav skapade inte Fashion speciellt mycket och båda deras mål var relativt billiga. Utöver deras mål hade de inte någon riktigt het målchans. Det mest rättvisande resultatet i denna match hade som det känns varit 0-0... I vårmötet vann vi en jämn kamp med 2-1, nu fick vi se oss besegrade med samma siffror i en lika jämn fight - så det är möjligt att någon rättvisa ända skapades till sist.

1-1 Gunnar (Fabian)

Gyllene Pojkar vann sin match med 5-0. Eftersom Gabbes Grabbar samtidigt tappade två poäng efter 0-0 mot Deportivo La Chramencia har nu Gyllene Pojkar en tiopoängsledning med endast tre matcher (och således nio möjliga poäng) kvar att spela om. Sandbyknudorna passar härmed på att gratulera Gyllene Pojkar till en högst välförtjänt serieseger. 10 segrar på 11 matcher är trots allt ganska imponerande. Enda plumpen kom i höstmötet mot Gabbes Grabbar då Gyllene Pojkar fick se sig besegrade med 3-6. Det innebär samtidigt att Gabbes Grabbar har ryckt åt sig ett försprång på tre poäng gentemot oss i kampen om andraplatsen. Bakom oss är det tätt och flera lag ligger klart inom räckhåll för att nå ikapp om vi tappar ytterligare poäng.

8. Real Ortogonal 11 2 1 8 11-41 7

I nästa match mötet vi just andraplacerade Gabbes Grabbar. Resultatet i den matchen visar om vi kan utmana om andraplatsen eller om vi tvingas blicka nedåt i tabellen inför de två återstående omgångarna. Matchen mot Gabbes Grabbar spelas den 13 september. Avspark kl. 19.45.