fredag 24 augusti 2012

AVGÅ ALLT - Sandbyknudorna = 3-1 (1-0)

Tredje raka förlusten efter viljelöst spel!

I förra omgången vann vi visserligen, men det var på walk over. Med undantag för denna icke spelade match inkasserade Sandbyknudorna i och med förlusten mot AVGÅ ALLT sin tredje raka förlust. Matchen var den första av två på samma speldag, eftersom vi ca 45 minuter efter matchen mot AVGÅ ALLT mötte Gabbes Grabbar i den från våren uppskjutna matchen.

Jens har flyttat hem till Skåne, John är långtidsskadad och Jonas var borta med jobb. I frånvaro av våra tre målvakter lånade vi in Peter för att vakta kassen.

Startsjuan mot AVGÅ ALLT: Peter - Markus, Eric - Jeppe, Noak, Gunnar - Mange med Fabian och Stefan på bänken.

Sandbyknudorna tog tag i taktpinnen direkt från start. Vi skapade en del hel- och halvchanser, men vi mäktade inte med att trycka in något ledningsmål. Efter ca 10 minuter satt istället 0-1. En av deras killar drog iväg en tåpaj från 15-20 meter. Bollen touchade Markus och smet in bakom en chanslös Peter. 0-1-underläget stod sig halvleken ut. Ett mer rättvist resultat efter första halvan skulle nog varit det omvända.

0-2 satt i upptakten av andra halvlek. En av deras spelare gjorde en riktigt fin prestation och cyklade någon av våra försvarare, väggade och sen satt avslutet kliniskt. Återigen otagbart för vår keeper. Reduceringen kom strax därefter efter det att undertecknad bombat in en straff efter att själv ha blivit neddragen i straffområdet. 1-2 och kontakt. Där kändes det som att vi hade chans att komma ifatt. I anfallet efter gjorde vi dock självmål... Bristande kommunikation i bakre ledet gjorde att vi stötte bollen förbi Peter in i det övergivna målet. Ett riktigt jävla skitmål och tung uppförsbacke. Resterande del av matchen präglades av öppet spel. Vi tryckte på med mycket folk vilket gjorde oss sårbara för kontringar. De hade en hel del vassa kontringslägen som de inte lyckades förvalta. Själva hade vi också bud på fler mål. Bl.a. lyckades Markus komma fri efter att snyggt att dribblat av deras sista gubbar. Tyvärr hann han inte avlossa bössan innan han blev upphunnen igen. Undertecknad hade en nick på hörna som tyvärr gick rakt på målvakten. Vi hade ytterligare lägen och vi var nog värda 1-2 mål till. Nåväl, när matchen blåstes av stod vi som förlorare med 1-3.

Vi förlorade knappast mot ett bättre lag. De hade visserligen några tekinska gubbar, men de spelade väldigt långsamt och gjorde sitt bästa för att dra ned på tempot. Vi föll in i deras gåfotboll och utan tempo i spelet är vi i ärlighetens namn inte särskilt bra. I våras slog vi AVGÅ ALLT med 3-1 trots att vi spelade med en man kort i nästan halva matchen. Med lite mer vilja och jävlar anamma hade vi vunnit denna match, men det kändes som att luften gick ur oss när de fick sitt ledningsmål och ännu mer efter det snöpliga 1-3-målet.

2-1 Mange (straff)

(Assistpoäng ges för ordnad straff  som resulterar i mål. Man kan dock inte själv få såväl mål som assist för samma mål och därför utdelas ingen assistpoäng för detta straffmål.)