lördag 4 september 2010

Sandbyknudorna - Spola Kröken = 2-1 (2-0)

Viktig trepoängare i tuff match!

I höstens andra match ställdes Sandbyknudorna mot starka Spola Kröken. Efter en medioker inledning av säsongen med två storförluster mot Golden Studs och Söder om söder har Spola Kröken spottat upp sig ordentligt. Sandbyknudornas hittills enda förlust kom i vårmötet mot just Spola Kröken, då gultröjorna vann med hela 5-2. Sedan serien vänt har Spola Kröken besegrat Golden Studs (2-0) och spelat oavgjort mot Söder om söder (0-0). Vid ytterligare en vinst mot oss hade de onekligen blandat sig i den absoluta toppstriden på allvar.

Jämfört med förra omgångens 4-0-seger mot Yawar Peru var det ett i stort sett helt annat Sandbyknudorna som intog planen. Från höstpremiären var det endast Markus, undertecknad och inlånade Anders som var med. Som vanligt var det en del skadebekymmer inför avspark. Jeppe hade problem med ett knä och Bobby och Jonas var förkylda. Till råga på allt gick undertecknads baksida sönder på "uppvärmningen", vilket föranledde att något spring var uteslutet. Någon match var väl egentligen inte på tal, men med endast en avbytare fick jag ändå halta runt på plan. Startsjuan: Edvin - Johan, Markus - Jonas, Bobby, Jesper N - Anders med Mange på bänken.

Redan från avspark märktes det att Spola Kröken var ett bollskickligt lag. De hade en hel del duktiga spelare och de försökte även spela en trevlig fotboll med spel längs marken. Trots det var det ändå Sandbyknudorna som tog tag i taktpinnen. Vi är ju inte heller så pjåkiga när det väl vill sig. Har lite dålig koll på kronologin, men klart är att vi även målchansmässigt var snäppet vassare än motståndet. Den första (om jag minns rätt) riktigt heta målchansen stod dock Spola Kröken för. Efter ett inlägg från kanten blev Johan ordentligt bortknuffad av en av deras försvarare. Tacklingen var väl i sig okej med rak skuldra, men deras kille var inte i närheten av bollen. Det hade nog blivit väldigt få protester om domaren pekat på straffpunkten i det läget. Istället ställde Kröken-spelarna om väldigt snabbt vilket medförde ett friläge på andra sidan planen. Skottet rammade översidan av ribban och ut till inspark. Vi hade många bra upprullningar och det funkade även bra när vi slog lite längre bollar mot stillastående anfallare. Det ledde till en bra variation i uppspelsfasen. Ettan satt just efter en lite längre boll som undertecknad skarvade bakåt i plan till Jeppe. Med en stenhårt vrist trycktes bollen in i närheten av stolproten. Väldigt snyggt och helt otagbart. Strax före halvtid satt även tvåan. Undertecknad tvingades till en rusch (av maximalt sammanlagt tre på hela matchen) för att springa hemåt efter att vi tappat bollen på offensiv planhalva. När vårt försvar bröt bollen lunkade jag framåt i plan igen. När jag, helt omarkerad, började närma mig offensivt straffområde hade Jeppe bollen i högerkant av straffområdet. Han slog en passning snett bakåt mot mig. Någon meter utanför straffområdet drog jag på allt vad jag kunde. Träffen blev, om jag får säga det själv, perfekt och bollen borrade sig in i nättaket utan chans för målvakten. Vår första halvlek var riktigt bra, helt klart en av de bättre under säsongen. När halvtidsvisslan ljöd var vi i en rättvis tvåmålsledning.

I andra akten blev det något tuffare. Spola Kröken startade betydligt bättre än deras första 20 minuter och spelet jämnade ut sig. Vi spelade dessutom en aning mer defensivt genom att Bobby tog något färre risker och spelade lite längre ner i plan. Det ledde till en väldigt stark defensiv, men å andra sidan fick vi mindre bollinnehav än i första halvan och vi skapade inte heller lika många lägen. Även andra akten bjöd på bra fotboll, trots att spelet blev något mer "stängt". Spola Kröken hade ett bra läge precis i inledningen, men skottet smet precis utanför. I övrigt kom de inte till speciellt många lägen. Vi hade fortsatt en del bra lägen. Bl.a. hade Jonas ett bra skott utifrån som målvakten tippade till hörna. Markus och Bobby skapade ytterligare ett läge på deras patenterade hörna. Sammantaget var det dock som sagt mer tillknäppt än i första halvlek. Mot slutet av matchen blev det återigen lite öppnare och vi bjöds på en hel del kontringslägen när Kröken ändrade till en mer offensiv taktik. Det var många gånger som vi var en avgörande passning från friläge. Med fyra minuter kvar lyckades Spola Kröken forcera in en reducering i röran framför mål efter en inspark från kanten. Edvin var på skottet, men skottet var aningen för hårt och från aningen för nära håll för att det skulle vara möjligt att avvärja det helt. Spola Kröken lyckades inte etablera det nödvändiga trycket på slutet utan det kändes faktiskt ganska lugnt även efter reduceringen. Istället var vi nära att punktera matchen. Bl.a. hade Bobby en hörna som han drog stenhårt rakt mot mål. Det såg ut som att bollen faktiskt skulle smita in, men målvakten lyckades få upp en arm och avstyra till ny hörna. Bobby hade även ett skott strax utanför straffområdet efter bakåtspel från undertecknad. Målvakten var bortspelad, men en försvarare hann precis att sträcka ut en tå för att förhindra nätrassel. Det blev inga fler mål och när matchen blåstes av stod vi som segrare med 2-1.

Spola Kröken ställde enligt egen utsago upp med toppat lag och de var rätt så segersäkra inför matchen. Att de ville vinna syntes tydligt under matchen när viljan ett tag tog sig uttryck i frustration. Efter matchen var de så klart besvikna, men de erkände samtidigt att vår seger var rättvis. Efter förlusten får man nog anse att Spola Kröken är avhängda. Visserligen har de nu klarat av matcherna mot oss, Golden Studs och Söder om söder och det är inte osannolikt att de spelar hem sina återstående fyra matcher. Det ska dock mycket till om 12 ytterligare poäng (26 poäng sammanlagt) ska räcka till serieseger.

Vår första halva var mycket bra. Andra halvlek var stabil, om än inte lika sprudlande som de första 20 minuterna. Sammanfattningsvis kan man konstatera att vi tog tre mycket viktiga poäng mot ett lag som norpat poäng av samtliga tre topplag. Att segern dessutom bärgades via två riktigt vackra mål gör segersötman ytterligare något mer angenäm.

Sandbyknudorna - Spola Kröken = 2-1 (2-0)

1-0 Jesper N (Mange)
2-0 Mange (Jesper N)

Golden Studs bibehåller serieledningen efter en 3-1-seger mot 116-Södermalm. Däremot fick vi oväntad hjälp av jumbon Yawar Peru som lyckades spela 2-2 mot Söder om söder. 2-2 blev det även i omgångens övriga match mellan Hoyzer Boys och Real Hägersten.

Tabellen just nu.

1. Golden Studs 10 7 1 2 34 - 10 22
2. Sandbyknudorna 9 6 2 1 22 - 11 20
-----------------------------------------
3. Söder om söder 10 5 3 2 18 - 8 18
4. Spola Kröken 10 4 2 4 16 - 17 14
5. Real Hägersten 9 2 4 3 14 - 19 10
6. Hoyzer Boys 10 2 2 6 13 - 19 8
-----------------------------------------
7. 116-Södermalm 10 2 2 6 10 - 30 8
8. Yawar Peru 10 1 4 5 10 - 23 7

I nästa match ställs vi mot 116-Södermalm. Vårmötet slutade 1-1 efter bl.a. ett snöpligt självmål från vår sida. Matchen spelas kl. 20.30 torsdagen den 9 september. Omgången bjuder i övrigt bl.a. på toppmötet mellan Golden Studs och Söder om söder.

/ Mange

Inga kommentarer: