torsdag 20 maj 2010

Sandbyknudorna - 116-Södermalm = 1-1 (0-1)

Total dominans, men endast en poäng!

Som vanligt den här säsongen hade Sandbyknudorna problem med att få ihop fullt lag till matchen mot 116-Södermalm. Långtidsskadorna på Markus, Noak & Oscar ställer onekligen till lite problem. På matchdagen blev dessutom Jonas tvungen att uppsöka läkarvård så av hans deltagande blev det tyvärr inget. Till slut blev vi i alla fall sju stycken, varav undertecknad hade spelförbud av farbror naprapaten på grund av nackspärrsliknande symptom. Nåväl, startsjuan ställde upp enligt följande: Edvin - Stefan, Johan - Mange, Jesper, Pierre - Fabian. Efter ca tio minuter bytte Fabian och undertecknad plats och sen höll vi den uppställningen i princip hela matchen.

Första halvlek började lite böljande, men redan efter någon minut tog vi över matchen. Skillnaden i inställning från förra matchen var påtaglig. Vi markerade högt och vi tillät inte 116-Södermalm att rulla igång spelet. Vi var dessutom mycket mer resoluta i närkampsspelet. Det ledde till att 116-Södermalm tvingades till många långa utsparkar, varav de flesta togs omhand av Stefan eller Johan. De övriga seglade iväg så långt att de blev enkla plockebollar för Edvin. Vi höll däremot bollen på marken och ägde mittfältet totalt. Vid flera tillfällen saxade vi oss via väggspel mellan mittfält och anfall till fina inspelslägen från kanten med mycket folk i boxen. Tyvärr slutade det allt som oftast med en snett-inåt-bakåt-passning som rann genom straffområdet. Vi hade en del skottchanser, men vi hade förtvivlat svårt med siktet. Den bästa chansen uppstod när Pierre hittade undertecknad med en fin genomskärare. Fri med målvakten fumlade jag dock till skottet och målvaketen avvärjde. En bit in i första akten fick 116-Södermalm en frispark vid mittplan. De lyrade in bollen i vårt fullbefolkade straffområde. Undertecknad gick på rensning. Resultatet blev en benskyddstouch förbi en helt chanslös Edvin. Självmål. 0-1... Vi fortsatte dock på den inslagna vägen och under resten av halvleken fick 116-Södermalm knappt hålla i bollen. Med fem minuter kvar vände jag bort en av deras försvarare och slank förbi mot ett halvfriläge. Försvararen grabbade dock tag i mig med frispark som följd. Domaren halade dessutom upp det gula kortet med motiveringen att jag var fri med målvakten. Resterande delen av halvleken spelade vi därmed i numerärt överläge. Vi hade typ 90 %-igt bollinnehav under denna period, men motståndarna var duktiga på att dra ned på tempot och låta klockan ticka på vid de otaliga insparkar som blev resultatet av vår press. Det bästa läget var nog efter en av alla våra snett-inåt-bakåt-passar där Johan hade smugit upp i bortre delen av straffområdet. Skottet gick dock en bra bit över. När domaren blåste av första halvlek hade vi ett ologiskt 0-1-resultat med oss.

Andra halvlek följde samma mönster som den första. Den största skillnaden var att vi skapade en hel del riktigt fina chanser som normalt resulterar i nätrassel. Pressen var konstant och vi hade en del farliga skott som strök stolparna. Dessutom var deras målvakt riktigt vass och han avvärjde en hel del hel- och halvchanser via sitt uppoffrande spel. Efter ungefär halva halvleken satt kvitteringen efter ett helt osannolikt händelseförlopp. Vi fick en hörna som undertecknad försökte slå hårt och lågt in i smeten. Som det mesta i denna match misslyckades dock undertecknad med sitt uppsåt. Bollen smet istället en decimeter utanför stolpen. Bollen studsade på något sätt ut på plan igen. En 116-Södermalm-spelare passade bollen till målvakten som i sin tur plockade upp den för att slå insparken. Då blåste domaren för indirekt frispark till oss på grund av bakåtspel. Han hade uppfattat att min hörna tog i stolpen. Efter lite kalabalik sprintade jag och Pierre fram och jag slog en sidledspass till Pierre som hade öppet mål från en meter. Min passning gick dock en bit bakom Pierre som därför var tvungen att krångla lite för att lägga bollen mot mål. En försvarare reagerade snabbt och han hann upp Pierre och efter lite studsande la han sig ner och "låste" bollen. Resultatet blev ytterligare en indirekt frispark. Den här gången hann 116-Södermalm mura upp hela sitt lag på mållinjen. Pierre slog frisparken mot det största hålet i hopp om att den skulle vallas in via någon spelare. Jeppe som hade smugit sig upp till stolpen fick i trängt läge i och i midjehöjd till en volley och bollen satt i den motsatta gaveln. 1-1. Sjukt rättvist, men något turligt får man nog påstå. Strax efteråt hade Jeppe ett fint nickläge efter ett precist inlägg från Fabian. Nicken smet dock utanför stolpen. Strax därefter kom den sjukaste målsumpningen. Jeppe bröt igenom från mittfältet och skaffade sig ett bra skottläge. Undertecknad drog sig sin vana trogen till ena stolpen för att antingen hugga på retur eller skarva in ett missriktat skott. Jeppes skott var bra, men återigen gick bollen strax utanför stolpen. Där stod undertecknad med en enkel skarv från 2-1. Skarven blev dock inte tillräckligt hård och bollen passerade på fel sida stolpen med minimal marginal. Vi skapade ytterligare fina chanser att avgöra matchen. Bl.a. träffade Jeppe stolpen efter att ha dribblat sig fram genom deras straffområde. Därefter hade Pierre ett vasst skott strax utanför bortre stolpen. När matchen blåstes av var dock ställningen fortfarande 1-1.

116-Södermalm hade inte ett enda riktigt skott på mål. De hade endast två halvchanser, båda i andra halvlek. I det första läget gjorde deras anfallare ett väldigt snyggt bicycletaförsök, men träffen blev alldeles för lam för att åsamka Edvin några problem. Det andra läget var ett skott som gick ca två meter över. Vi å vår sida spelade stundtals riktigt bra och vi lyckades även hantera det mycket ojämna och dammiga underlaget på ett hyfsat sätt. Edvin var stabil längst bak, och Johan & Stefan var väldigt säkra i såväl försvarsspelet som i igångsättandet av anfallen. Mittfältet ägde och utan att förringa någon (alla var bra) så var Jeppe matchens stora fältherre. Längst fram hade vi självmålaren och den värsta målsumparen, så för egen del känns det extra surt. Den här matchen borde vi vunnit med typ 3-, 4-, 5-0. Kombinationan med självmål och sumpade målchanser kostade oss dock två tunga poäng. Surt.

1-1 Jesper N (Pierre)

I matchen innan oss vann Spola Kröken över Hoyzer Boys med 1-0. Hur det gick i de övriga matcherna (Real Hägersten-Yawar Peru & Golden Studs-Söder om söder) är än så länge oklart. Resultatet i seriefinalen mellan Golden Studs och Söder om söder är så klart intressant. Om Golden Studs tog sin fjärde raka trepoängare är vi fem poäng efter. Krävs en rejäl poängskörd under resterande del av våren för att vi ska hänga på toppen. Tabellen (exkl. resultaten i de två nämnda matcherna) ser för tillfället ut såhär.

8. Hoyzer Boys 4 0 1 3 4 - 10 1

I nästa omgång ställs vi mot just Golden Studs. De har imponerat ordentligt i serieupptakten. De har i tur och ordning slagit Spola Kröken med 4-0 (som vi förlorade mot med 2-5), Hoyzer Boys med 5-2 och 116-Södermalm med 6-0 (som vi spelade 1-1 mot). Det krävs därmed en ordentlig uppryckning för att vi ska kunna skaka nästa veckas motstånd. Seger känns som ett måste för att bibehålla kontakt med täten. Inbjudan via bokat.se skickas ut i kväll.