fredag 11 september 2009

IFK Lasse Kinch - Sandbyknudorna = 1-8 (0-4)

Tillbaka på vinnarspåret!

Efter förra matchens förlust mot IDKFA var det återigen dags för en trepoängare. P.g.a. sena återbud ställde Sandbyknudorna upp med endast sju man i drabbningen mot IFK Lasse Kinch. Startsjuan: Edvin - Johan, Stefan - Pierre, Bobby, Noak - Mange.

Precis som i vårmötet (som vi vann med hela 12-1) var vi ett par klasser bättre än motståndarna. Pierre, Noak & Bobby ägde mittfältet totalt och frågan var egentligen bara hur stor segermarginalen skulle bli. Ettan satt någon minut in på matchen då Bobby hittade Noak som effektivt förpassade in bollen i nät. Tvåan gjorde Pierre i öppet mål efter assist från undertecknad. Noak satte både trean & fyran efter passningar från Pierre respektive Bobby. 4-0 i paus efter hattrick av Noak. Vackert!

Andra havlek fortsatte som den första. Femman satt efter ett mönsteranfall där bollen gick som ett snöre mellan Pierre, Bobby och Noak innan undertecknad kunde trycka in den bakom målvakten. Bobby gjorde sexan efter ett inspel från kanten av Pierre. Sjuan kom efter att vi kontrat på en hörna. Undertecknad nickskarvade bollen till Stefan som gjorde en grym löpning längs vänsterkanten. Johan följde med på andra sidan och han kom i läge där han hade haft öppet mål om han hade fått bollen. Stefan slog en passning mot Johan, med en praktig snedträff som följd. Istället för att gå rakt in i banan tog bollen riktningen snett framåt mot mål. Målvakten hade gått ut för att skära passningsalternativet till Johan, vilket innebar att bollen seglade in i det övergivna målet. Snyggt! Det vackraste målet kom i slutet av matchen då ett av våra anfall bröts, men där bollen rullade ut mot Bobby. Från 20-25 meter lobbade Bobby in bollen i målvaktens vänstra kryss. Även det en felträff om man får tro Bobby själv, men det var väldigt snyggt. Förutom våra mål träffade Noak ribban två gånger och Johan sköt i stolpen vid ett tillfälle. Precis som i förra matchen mot IFK Lasse Kinch lyckades vi inte hålla tätt i slutet av matchen. I sista minuten lyckades dom trycka in en reduceringsboll bakom Edvin. Snöpligt. På tio matcher har vi 44-5 i målskillnad. Två av de insläppta målen har kommit mot jumbon...

Hela laget var bra, utom undertecknad som var apdålig. Noak var glödhet. Hans hattrick innebär att han nu har gjort sex mål och därmed delar han andraplatsen i skytteligan (efter Bobby). Noterbart är att alla Noaks mål har kommit mot Lasse Kinch efter hattrick i båda matcherna mot dom.

0-8 Bobby (ingen assist)

Med sex matcher kvar (för vår del) att spela så har tabellen följande utseende.

9. IFK Lasse Kinch 12 2 2 8 15 - 43 8

I nästa match möter vi Yawar Peru. Matchen spelas nästa torsdag (17 september) med start kl. 20.15.