torsdag 27 augusti 2009

Sandbyknudorna - IDKFA = 0-1 (0-1)

Första mållösa matchen!

Så har det hänt, Sandbyknudorna har för första gången någonsin gått mållösa från en match. Sviten på 21 raka matcher med mål avbröts i och med 0-1-förlusten mot IDKFA.

Höstsäsongen har inletts med svårigheter att få ihop tillräckligt med folk. Dagens match utgjorde inget undantag då sex spelare lämnat återbud. Noak lyckades dock fixa in två spelare från Svineri vilket innebar att vi ställde upp med en åtta man stark trupp. Eftersom samtliga tre backar var borta plockade vi ner två mittfältare i backlinjen. Mittfältet bestod till största delen av anfallare. Starsjuan: Edvin - Pierre, Noak - Andreas, Markus, Martin - Victor - med Oscar på bänken.

Precis i början av matchen rullade vi runt bollen ganska bra och det kändes som att vi hade ett hyfsat grepp om matchen. 5-10 minuter in i matchen missbedömde Pierre en luftduell vid mittplan vilket innebar att IDKFA kom i ett 2-1-läge. Deras bollförare avancerade mot mål och drog på ett skott från ganska långt avstånd. Killen fick dock en riktigt bra träff och bollen trycktes in i nätet via den bortre stolproten. Otagbart! Återstående del av första halvlek var jämn. Sandbyknudorna skapade dock de två hetaste lägena via en dubbelchans för Andreas + en riktig vänstertåfjutt av Oscar som målvakten gjorde en grym reflexräddning på.

Även andra halvlek var jämn. IDKFA lyckades inte få så många skott på mål, men de skapade ändå några halvvassa lägen. I slutet av matchen flyttade vi ned Oscar och Victor i backlinjen för att få upp Pierre, Noak och Markus i plan. Vi skapade ett litet tryck på slutet, men bollen ville inte slinka in. Sammantaget skapade vi nog något fler chanser än IDKFA. Bl.a. hade Martin ett bra nickläge, Oscar hade ytterligare ett farligt skott, Markus var nära att karatevolleytoucha bollen förbi deras målvakt och vi skapade även i övrigt några halvbra chanser. I ärlighetens namn var vi dock inte speciellt vassa framåt, mycket beroende på alltför stillastående spel kombinerat med dåligt passningstempo. Försvarsspelet var dock som vanligt mer än godkänt. Pierre och Noak gjorde mycket bra ifrån sig och även Oscar och Victor var superstabila när de gick ned och tog backplatserna i slutet av matchen.

Vårmötet mot IDKFA var en riktigt bra match. Dagens match var snarare medioker. IDKFA var sämre än i våras, men det var tyvärr vi också. Vi var inte förtjänta att vinna matchen, men det var nog inte helt rättvist med förlust heller. Matchen var en typisk 0-0- eller 1-1-match. IDKFA gjorde dock ett tidigt mål och sen spelade de disciplinerat. Segern kan främst tillräknas deras ena mittfältare som var riktigt bra + deras målvakt som gjorde en strong insats och tog allting trots att han lämnade retur på i stort sett samtliga skott.