torsdag 4 september 2008

Sandbyknudorna - Bollnäs Parasites = 3-1 (0-1)

Skön trepoängare!

Efter en minst sagt knackig första halvlek lyckades Sandbyknudorna vända på steken och till slut ta hem samtliga poäng i drabbningen mot orangeklädda Bollnäs Parasites.

Efter två återbud på matchdagen (sjukdom på Jesper N + jobb för Victor) ställde Sandbyknudorna upp med en åttamannatrupp. Startsjuan: Jakob - Johan, Stefan - Pierre, Bobby, Mange - Oscar med Linus på bänken.

I vårmötet mot Bollnäs startade vi försiktigt och vi lyckades inte få hål på dem under de första 20 minuerna. I den matchen släppte det i andra halvlek och vi lyckades till slut dra ifrån till en säker 4-0-seger. Höstdrabbningen hade en hel del likheter med vårmötet. Vi var inte alls på hugget i första halvlek och vi visade upp ett riktigt hafsigt spel. Vi kan visserligen skylla en del på den mycket ojämna planen, men det är ju som bekant lika för båda lagen. När Bollnäs lyckades göra 1-0 på hörna kändes det faktiskt inte helt ologiskt. Trots att vi skapade en del chanser var inte 0-1-underläget i halvlek direkt orättvist. Oavgjort hade kanske speglat matchbilden något bättre. Å andra sidan gjorde Jakob ett par fenomenala räddningar, så med lite oflyt (och ett inte så fantastiskt målvaktsspel) hade vi lika gärna kunnat legat under med 0-3 i halvlek. Även Johan och Stefan får klart godkänt i första halvlek, men de blev ofta lämnade ensamma när Bollnäs ställde om från försvar till anfall.

Det saknades helt klart geist i första halvlek. Linus uttryckte efter matchen att Bollnäs i första halvlek hela tiden hade den lilla "turen" att få med sig bollen i alla 50-50-situationer samtidigt som han konstaterade att det inte berodde på just turen, utan på deras helt klart bättre inställning. I halvlek snackade vi ihop oss lite och vi konstaterade att det skulle vara sjukt surt att tappa viktiga poöng i toppen med anledning av att vi inte riktigt tog i och kämpade. I andra halvlek blev det genast något bättre. Det var bättre snack i laget och det var betydligt fler gånger som vi tog lite mer jobbiga löpningar. Kvitteringen satt efter bara några minuter. Målet föregicks av matchens prestation då Pierre tog sig förbi på vänsterkanten genom att först slicka sidlinjen och sen kortlinjen. På vägen snurrade han upp ett gäng Bollnässpelare. Väl inne i straffområdet möttes Pierre av målvakten och då släppte han bollen snett bakåt till Oscar som säkert satte kvitteringen i ett övergivet mål. Snyggt! Några minuter senare avgjordes matchen inom loppet av ca en minut. Vi fick en frispark i ett inte alltför bra läge. Visserligen låg bollen hyfsat centralt, men den var nog 15-20 meter från målet och från det avståndet är det inte helt enkelt att sätta bollen i ett sjumannamål. Bollnäs tyckte t.o.m. att det räckte med endast en man i muren. Oscar tog hand om frisparken och via ett riktig rökare satt ledningsmålet i målvaktens bortre hörn. På den efterföljande avsparken försökte Bollnäs gå framåt direkt. Efter det att undertecknad lyckades bryta en inte alltför välriktad passning tofflades bollen fram till Pierre. Pierre tog fart och rundade en av deras backar på yttersidan för att sedan dra iväg ett hårt skott mot första stolpen. Bollen tog i stolproten innan den förpassades in i nätet. Efter halva andra halvlek hade vi lyckats vända 0-1 till 3-1, mest tack vare fina individuella prestationer från Pierre och Oscar. Resten av matchen hade Hawaiikaraktär över sig. Spelet böljade fram och tillbaka, men det var uteslutande vi som skapade de heta chanserna. Jakob fick enligt egen utsago inget riktigt skott på sig under hela andra halvlek. Fler mål blev det dock inte och när domaren blåste av stod vi som segrare med 3-1.

Matchen var som helhet inte speciellt bra från vår sida. Helt klart en av de sämsta hittills, trots att vi visade på bra moral och lyckades vända i andra halvlek. Att vi till slut lyckades stå som segrare berodde dock främst på Jakobs första halvlek och Pierres och Oscars individuella prestationer i andra halvlek.

1-1 Oscar (Pierre)
2-1 Oscar (ingen assist)
3-1 Pierre (Mange)

I matchen före vår lyckades AC Italiana di Handels i en jämn match besegra Norra Wermdö med 2-1. Lugano var spellediga. Ingen av topplagen tappade därför poäng i denna omgången och kampen om seriesegern står alltjämt mellan de tre i toppen.

Det känns som läge att återigen visa på vår statistik över våra första respektive våra andra halvlekar i de seriematcher som vi hittills har spelat (w.o.-matchen mot A-lagarna är inte medräknad). Siffrorna talar ju för sig själva... Det är nog inte att sticka ut hakan för mycket genom att säga att vi möter de tre bästa lagen i våra tre återstående matcher. Då duger det inte att vi sover de första tjugo minuterna.

Första: 8 3 2 3 9-6
Andra: 8 8 0 0 20-1

Vi är spellediga nästa vecka. Återstår då att se om våra toppkonkurrenter lyckas haka på oss i toppen. Lugano möter Bollnäs Parasites, Italiana möter Söder om Söder. I vår nästa match (18 september) ställs vi mot A-lagarna. De ställer tydligen upp med olika lag i varje match och de har helt klart mycket varierande resultat. Bl.a. så imponerar deras 3-0-seger mot Italiana och vi får nog ställa in oss på att det inte blir någon enkel resa. I den matchen måste vi dessutom ha andra tröjor. A-lagarna är blåa och vi är bortalag. Vita tröjor är det som gäller för vår del. Matchen spelas kl. 19.30. Samling vid planen kl. 19.15. Inbjudan via bokat.se skickas ut någon gång i nästa vecka.

Vi har fortfarande inte fått besked om när den uppskjutna matchen mot Lugano ska spelas. Jag hör av mig så fort vi får någon information från Korpen.