torsdag 8 maj 2008

Sandbyknudorna - AC Italiana di Handels FC = 1-1 (0-1)

Utklassning, men bara en poäng!

I den tredje matchen kom det första krysset. Facit så här långt är därmed en vinst, en oavgjord och en förlust. Dagens match mot svartklädda AC Italiana di Handels FC var en uppvisning i fin fotboll, tyvärr kantad av en kavalkad av missade målchanser.

Edvin missade matchen, vilket innebar att Oscar & Mange fick dela på målvaktssysslan. Oscar stod i första halvlek, Mange i den andra. Tidigare på dagen kom två sena återbud i form av Linus & Jesper J. Laguppställningen blev därför följande. Startsjuan bestod av Oscar - Johan, Stefan - Pierre, Bobby, Markus - Jesper N med Mange på bänken.

Matchen börjar ganska jämnt, men det visar sig snart att vi är betydligt starkare än våra motståndare. Första halvlek präglas av att vi har ett stadigt grepp om händelseutvecklingen, men tyvärr missar vi när vi kommer till de avgörande lägena. I slutet av halvleken trampar Stefan olyckligt på bollen, vilket innebär att en av deras spelare får rak gata fram mot Oscar. Deras spelare drar på ett mäktigt skott som sitter precis invid ena stolpen. Otagbart! Mycket snöpligt med tanke på vårt konstanta spelövertag. 0-1 står sig halvleken ut, men det är ändå ett taggat blått lag som kommer ut efter halvtidsvilan. Vi lyckas kvittera ganska tidigt efter det att Bobby drar en frispark stolpe in. Snyggt och otagbart. Därefter är det utklassning. Italiana orkar inte (trots fyra avbytare - mot våran enda) stå upp mot vårt rörliga och bolltrillande spel. Vi radar upp mängder med chanser, men bollen vill inte slinka. Jag tror att alla (utom möjligtvis Johan?) kommer fram till ypperliga målchanser. De bästa lägena var nog när Bobby träffade stolpen samt när Bobby drar en volley rakt på deras keeper från nära håll. Förutom dessa chanser har vi åtminstone tio kvalificerade målchanser. I en "normal" match hade vi vunnit den här bataljen med typ 5-0. Italiana skapar inte en enda målchans (undantaget en nick i bra läge som dock går meter över) i andra halvlek. Sammantaget skapar de en kvalificerad målchans på hela matchen och det känns lite surt att de har 100-procentig utdelning.

Om matchen i övrigt är det inte så mycket att tillägga. Vi ägde, men vi gjorde inte mål på alla våra chanser och det är ju som bekant det sporten går ut på. Spelet var dock stundtals lysande och vi måste ändå vara grymt nöjda med vår insats. Samtliga var mycket bra. Stabilt målvaktsspel på det lilla som behövde göras, mycket bra försvarsspel och ett briljant anfallsspel. Andra halvlek var bättre än första och det berodde mest på att vi tuggade sönder deras defensiv ju längre matchen led. Dessutom gjorde Oscar en mycket bra match i andra och han överglänste klart undertecknads insats under den första hälften. Övriga höll en mycket hög nivå hela matchen.

Det kan även konstateras att det blir ett helt annat flyt i matchen med färre avbytare. Det höjdes t.o.m. röster om att vi skulle begränsa laget till nio spelare per match, men jag tycker att vi behåller tiospelarregeln så länge.

1-1 Bobby (ingen assist)

I nästa match ställs vi mot Norra Wermdö. De mötte samma lag som vi i de två första omgångarna. De torskade mot Lugano FC med 3-2 (vi förlorade med 2-1) och de slog Söder om Söder med 4-0 (vi vann med 6-1). Ser på förhand ut att bli en jämn match med andra ord. Nu gäller det att vi är duktigt taggade så att vi kan bibehålla det fina spel vi hade i dag. Är vi lika loja som mot Lugano finns det stor risk att vi tappar onödiga poäng. Matchen spelas nästa torsdag (15 maj) kl. 18.45. Inbjudan via bokat.se skickas ut redan i kväll.