fredag 31 augusti 2012

Sandbyknudorna - Deportivo La Chramencia = 3-0 (2-0)

Tre välförtjänta poäng!

I returmötet mot Deportivo La Chramencia ställde vi upp med en stark niomannatrupp. Peter tog återigen plats mellan stolparna och för dagen hade vi även förstärkning av den flygande holländaren Maurice.

Starsjuan: Peter - Stefan, Staffan - Markus, Pierre, Noak - Mange med Fabbe och Maurice på bänken.

Redan från start visade det sig att det skulle bli en välspelad match. Deportivo var inte alls pjåkiga och de hade dessutom bra fysik. För vår egen del så var detta nog säsongens bästa match, i konkurrens med förra veckans 2-2-möte med Gabbes Grabbar. Vi förde spelet från början till slut, men Deportivo blixtrade till stundtals och även de hade en del bud på nätkänning. 1-0 satt efter en väldigt snygg soloprestation av Staffan. Han snodde åt sig bollen vid mittplan, cyklade 2-3 spelare och drog till med en stenhård tåpaj som var helt otagbar för deras duktiga målvakt. Vackert! Vid det andra målet skulle Maurice byta, men det var redan "fullt" i avbytarbåset och han stannade på plan. Vi bröt på egen planhalva och Pierre slog en fenomenal djupledspassning till just Maurice som enkelt sprintade ifrån deras försvarare. Med en snygg vänstra satt skottet tätt invid bortre stolpen. Även det mycket snyggt! 2-0 stod sig halvleken ut. Första halvlek kunde gott ha fått se ytterligare några baljor. Vi kunde gjort ett par baljor till framåt, men vi ska även tacka Peter för att nollan var intakt. Bäst minns man hans briljanta fotparad på en frispark samt räddningen på ett klockrent friläge.

Andra halvlek liknade den första till stor del. Vi har varit i samma situation vid ett flertal tillfällen under säsongen, dvs. att vi leder i halvlek och ska gå ut och spela av andra akten. Spelet har då böljat fram och tillbaka, med ytterligare ett mål för oss spikar vi matchen, med ett mål för motståndarna blir det spännande igen. För det mesta har vi tyvärr släppt in ett mål och sedan fått kämpa oss igenom andra halvlekarna med varierat resultat. I våras tappade vi t.ex.en 2-0-ledning i paus till 2-3-förlust mot One Boys, 2-0-ledning i paus blev en knapp 2-1-seger mot Fashion BK, 2-1 i paus blev 2-2 mot just Deportivo. Denna gång kontrollerade vi dock matchen på ett bättre sätt än i de tre återgivna matcherna från i våras. Vi hade mängder med chanser till 3-0. Maurice och undertecknad missade två bra lägen (framspelade av varandra). De bästa chanserna hade dock Markus som först träffade insidan av stolpen efter ett snyggt skott med höger yttersida från distans. Vid det andra tillfället hade han öppet mål efter en sidledspassning från undertecknad. Markus forcerade bollen mot det övergivna målet, men målvakten gjorde en enorm räddning tyvärr. Deportivo var som sagt inte ofarliga och de hade några chanser att göra slutet spännande. En del kontringar blev farliga utan att resultera. Strax innan slutet fick de på ett kanonskott som rammade undersidan av överliggaren. Bollen studsade dock på - för vår del - rätt sida om mållinjen. I matchens sista sekunder lyckades vi så äntligen få in trean. Efter viss kalabalik i strafformådet fick undertecknad fram bollen till Noak som kunde skyffla in bollen i ett halvövergivet mål. Efter avspark blåste domaren av matchen.

Efter en stark prestation stod vi till slut som segrare med till synes betryggande 3-0. Det var som sagt en av säsongens bästa matcher, om inte den bästa. Alla var stabila. Vill dock plussa extra för Peter som var fenomenal i mål. Dessutom var Staffan superb i backlinjen och han fick även kröna sin insats med det så viktiga 1-0-målet. Men som sagt, bra match av samtliga!! Tilläggas bör att detta var första gången som vi höll nollan denna säsong. Defensiven brukar vara vår styrka. Efter fyra säsonger har vi i snitt mindre än ett insläppt mål per match. Det har vi inte lyckats bibehålla denna säsong (just nu 16 insläppta på nio matcher) och därför kändes denna nolla extra skön.

1-0 Staffan (ingen assist)
2-0 Maurice (Pierre)
3-0 Noak (Mange)

Gyllene Pojkar vann med uddamålet (1-0) mot One Boys. Med 12 poäng kvar att fightas om leder de serien med åtta poäng före Gabbes Grabbar. Vi ligger tio poäng efter. Om den inte har varit det tidigare så är seriesegern nu i praktiken körd. Vi har för tillfället två poäng upp till andraplatsen och fyra poäng ned till fjärdeplatsen (som dock kan bli tre om One Boys vinner sin uppskjutna match mot Fashion BK).