fredag 24 augusti 2012

Gabbes Grabbar - Sandbyknudorna = 2-2 (2-2)

Oavgjort i välspelad match!

45 minuter efter bottennappet mot AVGÅ ALLT mötte vi duktiga Gabbes Grabbar. Gabbes Grabbar hade strax innan vår match slagit seriesuveränerna Gyllene Pojkar med 6-3 och med tanke på vår slaka insats mot AVGÅ ALLT kändes det inte alltför hoppfullt inför avspark.

Startsjuan: Peter - Markus, Eric - Stefan, Noak, Gunnar - Jeppe med Fabian och undertecknad på bänken.

Det visade sig dock snabbt att denna match var helt olik matchen mot AVGÅ ALLT. Gabbes Grabbar var minst två nummer större en AVGÅ ALLT och de hade mycket fotboll i kroppen. Att de dessutom var i snitt minst 10 år yngre än oss gjorde att tempot drogs upp. Från gåfotbollen mot AVGÅ ALLT blev det nu en "riktig" fotbollsmatch, vilket passar oss klart bättre.

Vi satte 1-0 efter ett snyggt anfall där Noak använde vänstran för att snyggt vinkla in bollen bredvid deras duktiga målvakt. Fabbe stod för en klockren assist. 2-0 kom strax därefter efter ett briljant förspel. Anfallet avslutades med att Eric hade skottläge från distans. Istället för att dra på väggade han snyggt med Fabbe innan han behärskat bredsidade in bollen utom räckhåll för deras keeper. Snyggt!! 2-0 och klar känning på tre poäng. Tyvärr hade Gabbes Grabbar ätit sig tillbaka in i matchen innan pausen. Upprinnelsen till deras reducering var ett friläge där Peter snyggt avvärjde skottet genom att styra den i stolpen. Gabbes Grabbar bet sig dock kvar i offensivt läge och efter lite flipper dunkade de från nära håll in bollen i nättaket. 2-2 kom efter det att en av deras killar sprang efter en boll i djupet. Istället för att ta ned bollen halvvolleylobbade deras kille bollen över Peter som stod en bit ut från målet. Med minsta möjliga marginal smet bollen in via insidan av stolpen. Surt, men en snygg prestation får man erkänna! 2-2 i halvlek.

I andra halvlek var det mycket bra fotboll både från oss och våra motståndare. Båda lagen gick för tre poäng och det radades upp en hel del giftiga lägen. Nästan osannolikt att andra halvlek slutade mållös. Vårt bästa läge var när vi slog en frispark/inspark in mot mål. Gunnar mötte och klackade vidare den till undertecknad. Jag svängde runt och drog till med vänstran - klockrent i stolpen. Returen gick ut i banan och jag drämde på med högran mot det övergivna målet. Deras målvakt sprattlade till och gjorde typ årets räddning på Mälarhöjdens IP. De hade också bra lägen, men inget som var lika klockrent som vårt bästa läge. I slutminuterna förhindrade Gunnar ett givet baklängesmål med en fantastisk glidtackling. Kommer inte ihåg så mycket mer - minnet sviker tydligen när man spelar två matcher på samma kväll - men när domaren blåste av stod det i alla fall alltjämt 2-2.

Från bottennappet mot AVGÅ ALLT höjde vi oss rejält och vi spelade klart mycket bättre mot Gabbes Grabbar. Hade vi visat upp den viljan och rörelsen tidigare under säsongen hade vi legat betydligt närmare Gyllene Pojkar i toppen av tabellen. Gäller att vi tar med oss detta till de återstående fem matcherna av säsongen.

0-1 Noak (Fabian)
0-2 Eric (Fabian)

I nästa omgång (30/8) ställs vi mot Deportivo La Chramencia som vi spelade 2-2 mot i våras. Matchen startar kl. 19.00.