tisdag 23 augusti 2011

Sandbyknudorna - BK Boys = 3-1 (2-0)

Tre poäng i höstpremiären!

Trots många indisponibla och sena avhopp lyckades Sandbyknudorna mönstra en niomannatrupp i höstpremiären mot gulklädda BK Boys. Starsjuan: John - Stefan, Markus - Erik, Jeppe, Pierre - Jonas N med undertecknad och Fredrik på bänken.

I säsongspremiären tappade vi två onödiga poäng när BK Boys hämtade upp ett 0-2-underläge via två kontringsbaljor på slutet. I den matchen behärskade vi händelserna fram till det olyckliga slutet. Höstpremiären var av liknande karaktär, dock med den väsentliga skillnaden att vi höll matchen ut.

Vi tog tag i spelet direkt efter avspark. Det första läget stod Pierre för som dunkade på ett kanonskott utifrån som deras keeper gjorde en vass räddning på. Efter ca fem minuter fick vi frispark ca 20-25 meter från mål. Jeppe lyrade in bollen i klungan framför mål. Bollen seglade över människohavet, inkluderat målvakten, och in i mål. 1-0! Likheten med Ronaldinhos frisparksmål på Seaman i kvartsfinalen i VM 2002 var slående... Vi fortsatte att skapa en del chanser och ytterligare en bit in i första satt tvåan efter snyggt triangelspel. Jeppe drev upp bollen, passade Erik som tagit ytan vid sidan av ena stolpen. Erik bredsidade över bollen diagonalt till undertecknad som enkelt kunde lyfta in bollen i öppet mål. Strax därefter uppstod ett liknande triangelläge. Undertecknads passning var dock något för brant för att Erik skulle hinna fram och peta in trean. Försvarsspelet var mycket stabilt. BK Boys skapade ett friläge i slutet av halvleken som John gjorde en snygg räddning på. I övrigt hade motståndarna ingenting i den första akten.

Även i premiären ledde vi med 2-0 i paus. Då hängde trean verkligen i luften innan Boys satte sina två strutar på slutet. I denna matchen var vi än mer överlägsna. Bl.a. hade Jonas två bra lägen. Vid det första hann en back upp honom efter att han dragit målvakten, vid det andra gjorde keepern en kanonräddning på ett skott från 3-4 meter. Undertecknad missade 2-3 om möjligt ännu bättre lägen där skärpan var allt annat än acceptabel. Utöver det hade såväl Pierre som Fredrik några bra skottlägen. Trean skulle dock komma till slut. Återigen var det ett triangelspel som låg bakom. Jeppe stod för den sista passningen och Erik hade inga problem att lägga in trean i öppet mål. Efter trean kändes matchen avgjord. Vi släppte inte till någonting bakåt. När det återstod ca tre minuter fick dock BK Boys en hörna. I kalabaliken framför mål lyckades deras kapten rulla in reduceringen bredvid John. Målet försiggicks enligt våra försvare av en solklar knuff. Surt att inte hålla nollan i och med att försvarsspelet var helt klockrent. Nåväl, när domaren blåste av matchen stod vi som segrare med 3-1. En skön revansch efter vårens onödiga poängtapp.

1-0 Jesper (ingen assist)
2-0 Mange (Erik)
3-0 Erik (Jesper)

I nästa omgång är det seriefinal mot Soporna. Väldigt viktig match i toppstriden. Matchen startar kl. 19.45.