torsdag 30 september 2010

Söder om söder - Sandbyknudorna = 0-2 (0-0)

Tre mycket viktiga poäng efter en fantastisk kämpainsats!

Inför returmötet mot starka Söder om söder hade Sandbyknudorna en del tunga avbräck. Å andra sidan kunde Pierre göra comeback efter en längre tids sjukfrånvaro. Truppen blev i stort sett identisk med den trupp som 2-1-besegrade Söder om söder under våren. Den enda förändringen var att Anders (från Svineri) var med i stället för Martin (från Svineri). Startsjuan: Edvin - Stefan, Johan - Jonas, Jesper, Noak - Fabian med Pierre och Anders på bänken.

Redan från start märktes det att det skulle bli en ordentlig fight. Båda lagen körde med hög press och tufft närkampsspel. Söder om söder låg väldigt bra i markeringsspelet och vi hade en hel del svårigheter att trilla boll på vårt vanligtvis vägvinnande sätt. Å andra sidan gavs inte heller Söder om söder några utrymmen. Första halvan bjöds på en match i högt tempo, hårda närkamper och relativt få målchanser. Det fanns en del chanser åt båda håll men när halvtisdsvisslan ljöd var det fortfarande mållöst.

I halvlek bestämde vi oss för att fortsätta med den uppgjorda taktiken. Det blev lite mer tjongande än brukligt, men Söder om söder skapade sina bästa lägen på omställningar efter att vi tappat bollen på mittplan så det kändes ändå rätt. Därför blev spelet aningen längre, även om vi stundtals spelade runt bra längs marken. Den andra halvan var den första lik. I ärlighetens namn lyckades Söder om söder att skapa en något tydligare press än vad vi åstadkom, men vi skapade nog fler målchanser. Söder om söder fick en del hörnor och insparkar som de inte lyckades förvalta. Edvin fick göra en snygg tippning på frispark utifrån. Motståndarnas bästa läge avslutades med att en Söder om söder-spelare förpassade bollen till ribbans undersida. Nära! Vi skapade som sagt också en del målchanser. Jesper och Jonas hade en fin period när de cyklade förbi Söder om söder-försvaret vid ett par tillfällen. Det förlösande målet kom efter en fin sekvens där Jonas hittade Jesper nere i ena straffområdet nära kortlinjen. Jeppe spurtade förbi en försvarare och passade in bollen snett-inåt-bakåt förbi deras keeper. Där störtade Anders fram och med en glidtacklingsstöt rullade bollen in över mållinjen. Snyggt och väldigt skönt. Efter ledningsmålet tryckte Söder om söder upp fler folk och det medförde att vi fick en hel drös med fina kontringslägen. Såväl Stefan (efter en lång rusch upp från eget straffområde) och Jonas brände frilägen. Mitt i Söder om söder-pressen gjorde Johan en klockren glidtackling i eget straffområde. Söder om söder gestikulerade ivrigt för straff och domaren förde också pipan mot munnen. Han valde dock att fria och enligt de knudor som var närmast situationen så gjorde domaren en korrekt bedömning. Det avgörande 2-0-målet kom strax före slutet efter en patenterad Jeppe-uppvisning. Efter att ha dragit förbi hela motståndarlaget längs vänsterkanten serverade han Fabian med öppet mål. Fabbe stänkte i sin tur distinkt in tvåan i det halvöppna målet. Söder om söder var efter det aldrig riktigt nära att reducera och när slutsignalen ljöd hade vi återigen besegrat Söder om söder i en helt jämn match. Sandbyknudorna gjorde en helgjuten insats och kämpaglöden var enorm. Vid i stort sett varje byte var det en mycket andfådd blåtröja som behövde vila upp sig lite. Alla var väldigt bra. Matchens absoluta stjärna var utan tvekan vår assistkung. Jeppe var grym!! Tungan på vågen. Grädden på moset. Ja, vad ni vill...

Stefan glömde sina skor, vilket medförde att han lånade Edvins pjucks. Edvin lånade i sin tur mina båtar. Det innebar att både Edvin och Stefan fick spela med skor som var två storlekar för stora. Av detta syntes det dock inget.

I övrigt var det kul att ha lite publik för en gångs skull. Sara och Elle dök upp i halvlek. Inspirerade av denna kvinnliga fägring kunde det ju inte sluta illa.

Detta är som bekant Sandbyknudornas tredje säsong. Söder om söder har spelat i samma serie som oss samtliga säsonger. I den första säsongen vann vi både mötena komfortabelt (6-1 och 5-1). Därefter har det varit superjämna möten lagen emellan. Förra säsongen slogs Sandbyknudorna och Söder om söder om seriesegern. I vårmötet vann Sandbyknudorna med 2-1 efter det att Markus satt segermålet i sista minuten. Höstmötet slutade oavgjort (1-1), vilket var tillräckligt för att Sandbyknudorna då skulle säkra seriesegern. Denna säsongs vårmöte vanns med 2-1 efter en vändning från 0-1 till 2-1 under matchens fem sista minuter. I dagens drabbning vann Sandbyknudorna visserligen med två mål, men ett oavgjort resultat hade inte varit orättvist. De senaste fyra matcherna har således varit väldigt jämna, men resultaten har alltid gått Sandbyknudornas väg...

Söder om söder - Sandbyknudorna = 0-2 (0-0)

0-1 Anders (Jesper)
0-2 Fabian (Jesper)

I och med segern blir Sandbyknudorna som sämst tvåa i serien. Golden Studs lyckades återigen att vinna med 1-0. Det innebär att de fortfarande leder serien. Nästa torsdags seriefinal mellan Sandbyknudorna och Golden Studs blir därmed direkt avgörande för vem som tar hem serien. Spännande! I jumbomötet vann Hoyzer Boyz över 116-Södermalm med matchens enda mål. I omgångens återstående match ledde Spola Kröken med 2-0 över Yawar Peru.

1. Golden Studs 13 9 2 2 37 -11 29
2. Sandbyknudorna 12 9 2 1 29 - 11 29
-----------------------------------------
3. Söder om söder 13 5 5 3 21 - 13 20
4. Spola Kröken 12 6 2 4 22 - 19 20
5. Real Hägersten 12 2 5 5 18 - 25 11
6. Hoyzer Boys 13 3 2 8 16 - 24 11
-----------------------------------------
7. Yawar Peru 12 2 4 6 13 - 26 10
8. 116-Södermalm 13 2 2 9 10 - 38 8

Den uppskjutna matchen mot Real Hägersten kommer att spelas på måndag (4 oktober). Vid seger eller oavgjort övertar Sandbyknudorna serieledningen inför den sista omgången. Vid förlust ligger Golden Studs i vinnahålet inför den avslutande fighten.

/ Mange

Inga kommentarer: