lördag 11 september 2010

116-Södermalm - Sandbyknudorna = 0-3 (0-2)

Tre säkra poäng efter ett abrupt slut!

I matchen mot 116-Södermalm ställde Sandbyknudorna upp med följande manskap: John - Johan, Stefan - Noak, Markus, Jesper N - Fabian med Anders och Josef på bänken.

I vårmötet dominerade Sandbyknudorna fullständigt, men efter en uppsjö av missade målchanser och ett snöpligt självmål slutade det mötet 1-1. I returen gick det desto bättre. Redan efter några få minuter satt ettan efter att Markus styrt in bollen efter framspelning från Fabian. Sandbyknudorna ägde även i övrigt händelseförloppet på plan. 116-Södermalm kom i några halvfarliga kontringslägen efter snabba omställningar, men de skapade aldrig något som innebar att John blev riktigt prövad. En bit in i första halvlek fick en av Södermalmspelarna syna ostskivan efter en ful eftersläng. Med fem minuters numerärt överläge blev spelövertaget än mer markant. Det dröjde dock en stund innan vi lyckades få till ett andra nätrassel. Dessförinnan hade vi en del chanser. Bäst minns man kanske Fabians rökare från strax utanför straffområdet där dock målvakten (som var riktigt vass) gjorde en snygg räddning. Strax före halvtidsvisslan kom det välförtjänta 2-0-målet. Jeppe blev snyggt framspelad till ett friläge i högerläge. Istället för att skotta in tvåan själv passade han osjälviskt över bollen till Markus som (i, som det såg ut från sidan, något sämre läge än Jeppe) via bortre stolpen rullade in sitt andra mål för aftonen. 2-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek var den första lik. Efter bara någon minut fick Markus ett gyllene läge att spika matchen via friläge efter schabbel i Södermalms uppspelsfas. Skottet gick dock något för rakt på keepern och Markus missade därmed sitt läge till hattrick. Trots ett markant spelövertag kändes det inte riktigt avgjort med två måls ledning. Visserligen var vi som vanligt stabila bakåt, men en 1-2-reducering hade kunnat göra slutet lite nervöst. 116-Södermalm skapade åtminstone två heta lägen till just reducering. I det första läget fick John stångas i en luftduell med en av deras anfallare. Efter att bollen drösat ner på backen följde en brottningskamp som slutade med att John kunde knycka åt sig bollen. Det andra läget var en frispark utifrån där Södermalmspelaren fick på en riktig praktträff mot bortre krysset. John låg dock som ett streck i luften och med en härlig TV-räddning förpassades bollen ut till hörna. Vi hade några bra omställningslägen där vi med lite mer skärpa skulle kunnat avgöra matchen. Utöver det hade vi bl.a. en del fina skottlägen utifrån som skapades p.g.a. Södermalmspelarna backade bakåt istället för att pressa bollhållaren. Siktet var väl inte riktigt inställt och inte heller dessa lägen medförde någon ytterligare nätkänning. Trean kom istället efter en fin hörna slagen av Josef. Vid bortre delen av straffområdet dök Johan upp och med en snygg direktvristträff överlistades målvakten. Snyggt! När det återstod cirka två minuter av matchen släcktes elljuset! I det totala mörkret hade domaren inget val mer än att blåsa av kampen. Timern är tydligen inställd på sekunden så omgångarnas sista match riskerar därmed att inte riktigt hinna spelas färdigt. Något att tänka på när vi ställs mot Hoyzer Boys i den nästsista omgångens sista match. Nåväl, när domaren via mörkrets makter blåste av matchen hade vi bärgat en rättvis 3-0-seger.

Insatsen var stabil. John, Johan och Stefan gav aldrig bort någon nyckel som motståndarna kunde dyrka upp försvaret med. Mittfält och anfall trillade boll och såväl Jeppe, Noak och Fabian som inlånade Anders och Josef gjorde riktigt bra insatser. Matchens gigant var dock Markus. Efter att ha varit skadad hela våren har han spelat samtliga tre matcher under hösten. I de två första stod han tillsammans med Johan och Stefan för ett fantastiskt backspel. I dagens match ägde han innermittfältet och det var inte mer än rättvist att han fick avgöra matchen med sina två mål. Vackert!

0-1 Markus (Fabian)
0-2 Markus (Jesper N)
0-3 Johan (Josef)

I omgångens toppmöte spelade Golden Studs och Söder om söder 1-1. Det innebär att det nu är episkt jämnt i den absoluta toppen. Via sin överlägsna målskillnad (de har gjort tio mål fler än vad vi gjort) klamrar Golden Studs sig fortfarande fast vid förstaplatsen. Vi har dock samma poäng och dessutom en match mindre spelad än serieledarna. Hotet bakifrån kommer i första hand från Söder om söder, men med tanke på poängtappet mot Golden Studs blir det mycket svårt för Söder om söder att bärga seriesegern. De har dock fortfarande en liten chans att hänga på toppen.

8. 116-Södermalm 11 2 2 7 10 - 33 8

I kommande omgång bjuds det på en klockren seriefinal. Sandbyknudorna ställs mot Golden Studs i en oerhört viktigt drabbning. Förlust innebär sannolikt att Golden Studs tar hem serien (de behöver då endast vinna sina två sista matcher mot Yawar Peru och Real Hägersten). Vid oavgjort har vi fortfarande avgörandet i egna händer. En vinst skulle innebära ett ypperligt läge inför slutfasen av serien. Matchen spelas kl. 19.45 torsdagen den 16 september.