torsdag 27 maj 2010

Sandbyknudorna - Golden Studs = 1-1 (0-0)

Oavgjort i säsongens hittills bästa match!

Efter fyra raka segrar och 17-3 i målskillnad ställdes serieledande Golden Studs mot ett motiverat Sandbyknudorna. I Edvins frånvaro lånade vi in John, som gjorde en helgjuten insats i buren. Vi lyckades även låna in Anders från Svineri Måndag och det innebar att vi blev sammanlagt nio man. Startsjuan ställde upp enligt följande: John - Stefan, Johan - Jonas, Jesper, Pierre - Fabian med Anders och Mange på bänken.

Redan från start såg man att Golden Studs var ett spelskickligt lag som hade som spelidé att hålla bollen på marken och rulla runt. Till skillnad från vissa tidigare matcher i serien var dock Sandbyknudorna disciplinerade i defensiven. Vi täppte till ytorna riktigt bra och Golden Studs hade uppenbara problem att komma till några vassa avslutslägen. Första halvlek präglades av tätt och bra spel, men utan att de riktiga målchanserna dök upp. Sett till bollinnehav vann nog Golden Studs första halvlek på poäng. De lyckades dock som sagt inte komma till några riktigt vassa lägen. Å andra sidan tog de ganska enkelt udden av vårt anfallsspel. Såväl vi som Golden Studs hade några halvlägen men när halvtidsvisslan ljöd var det fortfarande mållöst.

Andra halvlek startade ungefär som den första. Det tog dock inte många minuter förrän det första nätrasslet kom. Efter 2-3 luftdueller utanför vårt straffområde dök bollen ned till deras anfallare som drog till en riktig stramare på volley. Bollen fick en perfekt båge och den borrade sig väldigt snyggt in i nättaket bakom en helt chanslös John. Helt klart en kandidat till årets mål på Bredängs BP. Vi vek dock inte ned oss med anledning av underläget utan vi tuggade envetet på. Efter dryga halva andraakten satt kvitteringen. Jeppe fick bollen vid mittplan och när han satte fart snurrade han förbi deras gubbar på vänsterkanten. När målvakten gick ut och skar av vinkeln sidledspassade Jeppe till undertecknad som hade hängt med upp i anfallet. Efter lite fummel i bollmottagningen skyfflades 1-1 in i det öppna målet. Förutom målen fanns det flera fina lägen till ytterligare mål åt båda hållen. Golden Studs hade en indirekt frispark från mittplan. Deras mittback drog på en praktträff med förhoppning om skarv i klungan framför John. Skottet var dock så perfekt att det borrade in sig i det ena hörnet. Eftersom touchen uteblev blev målet dock helt korrekt bortdömt. I övrigt får vi nog erkänna att Golden Studs skulle haft straff när Johans arm var i kontakt med bollen i vårt straffområde. Dessutom hade de ett friläge där skottet smet precis utanför vår stolpe. Vi hade också en del chanser. Undertecknad sköt strax utanför i bra läge. Jeppe hade åtminstone två bra avslut. Ett på direktskarv efter fin hörna från Johan. Målvakten stod dock placerad precis där bollen kom. Dessutom gjorde deras keeeper en fin räddning på ytterligare ett skott från Jeppe. Vi hade utöver detta några fina 2-1-, 3-2-lägen utan att vi lyckades trycka in bollen i nät.

1-1 var nog ett rättvist resultat. Golden Studs var så klart besvikna efter deras första poängtapp. Vi gladde oss desto mer åt att vi äntligen gjorde en bra insats rent spelmässigt. Med det här spelet hade vi tagit full pott både mot Spola Kröken och 116-Södermalm. Avståndet till serieledande Golden Studs är just dessa fem tappade poäng.

John var som sagt väldigt bra i målet. Bra snack och fint igångsättande av spelet. Dessutom svarade han för några riktigt kvalificerade räddningar. Även Anders gjorde en mycket bra insats (trots att han var sliten efter gårdagens examensfest). Johan och Stefan var mycket solida bakåt och Pierre, Jonas, Jeppe och Fabian slet som djur hela matchen. Själv fick jag via 1-1-målet lite upprättelse efter förra omgångens målsumpande.

Sandbyknudorna - Golden Studs = 1-1 (0-0)

1-1 Mange (Jesper N)

I matcherna innan oss vann Söder om söder och Real Hägersten över 116-Södermalm respektive Spiola Kröken. Det innebär att vi nu ligger fyra i tabellen. I omgångens sista match och tillika jumbomöte ledde Yawar Peru med 1-0 över Hoyzer Boys när vi lämnade arenan.

Tabellen (exkl. resultatet mellan Yawar Peru och Hoyzer Boys) ser ut såhär.

1. Golden Studs 5 4 1 0 18 - 4 13
2. Söder om söder 5 3 1 1 12 - 4 10
---------------------------------------------
3. Real Hägersten 5 2 2 1 10 - 6 8
4. Sandbyknudorna 5 2 2 1 10 - 9 8
5. Spola Kröken 5 2 0 3 8 -13 6
6. 116-Södermalm 5 1 1 3 4 - 16 4
---------------------------------------------
7. Yawar Peru 4 0 2 2 3 - 7 2
8. Hoyzer Boys 4 0 1 3 4 - 10 1

I nästa omgång ställs vi mot Hoyzer Boys. Matchen startar kl. 20.30. Inbjudan via bokat.se skickas ut i kväll.

/ Mange

1 kommentar:

noak sa...

Satsar hårt på comeback på torsdag, bra slitet!