torsdag 18 september 2008

A-lagarna - Sandbyknudorna = 1-3 (1-1)

Bästa matchen hittills!

I kvällens drabbning tog sig ett för dagen vitskrudat Sandbyknudorna an A-lagarna. Kvaliteten på motståndet var okänt innan avspark, dels för att det var första gången vi möttes (vårmötet slutade med w.o.-seger för oss), dels för att A-lagarnas resultat har varit minst sagt varierande under säsongen. När matchen väl drog igång visade det sig dock att A-lagarna var ett mycket bra motstånd. Samtliga var nog eniga om det var det hittills tuffaste motståndet i serien.

Vi ställde upp med följande startsjua: Jakob - Johan, Stefan - Bobby, Markus, Pierre - Mange med Jesper N & Oscar på bänken.

Matchen startade i ett högt tempo. Det kändes som att vi var ordentligt mer laddade än vanligt och när A-lagarna dessutom visade sig vara spelskickliga blev matchinledningen riktigt bra. Spelet var jämnt under i stort sett hela första halvlek även om vi skapade en del målchanser, något som A-lagarna inte tilläts göra tack vare vår som vanligt starka defensiv. 1-0-målet satt i mitten av första halvlek. Bobby slog ett perfekt inlägg från högerkanten. I boxen ryckte undertecknad sig förbi en back och vann luftduellen. Via en (riktigt snygg & klockren, om jag får säga det själv) nick förpassades bollen in i nätmaskorna. Spelet var fortsatt bra under hela halvleken, men någon minut innan halvtidspaus kom matchens enda individuella misstag. A-lagarna slog iväg en boll från halvplan som Jakob gick ut och mötte. Elljuset på Bredängs BP är ju som bekant inte det bästa och det i kombination med planens ojämnhet ledde till att Jakob missbedömde bollen som försmädligt studsade i en båge över vår överrumplade målvakt och in i mål. Surt, men sånt händer ju som vi alla vet. I övrigt var Jakob som vanligt riktigt stabil, med bl.a. vältajmade hörnnedplockningar och fina utkast, precis som vanligt. Det oavgjorda resultatet stod sig halvleken ut.

I pausen var vi positiva. Vi tyckte själva att vi spelade riktigt bra och det var bara att gå ut och köra på i samma anda som i första halvlek. I den andra halvan av matchen var det fortsatt mycket bra spel, men ju längre matchen led desto mer tog vi över händelseutvecklingen. A-lagarna vek på intet sätt ner sig och det var fortfarande hyfsat jämnt. Vi brände en del riktigt fina lägen. Bl.a. gick Markus bet på två fina assistpoäng när såväl Bobby som Pierre (Pierres var visserligen ett volleyavslut) bommade frilägen efter två magnifika frispelningar. Halvlekens miss stod annars vår "notoriska måltjuv" Johan för när han från ca två meter lyckades dra bollen över ribban efter en snygg framspelning av Oscar. Vi hade ytterligare några fina lägen, medan A-lagarna trots stundtals fint spel inte skapade någon riktigt het chans i andra halvlek. Det mycket sköna 2-1-målet satt när det återstod mindre än tio minuter av matchen. Bobby lyckades i tät närkamp med en A-lagare tråckla fram bollen till Jesper N (Bobby var ödmjuk nog att erkänna att han inte var säker på om han verkligen var sist på bollen, men såväl undertecknad som någon till ansåg att Bobby visst var sist på bollen). Jesper drog iväg ett hårt skott som touchade en av deras spelare och bollen ändrade riktning sådär lagom mycket så att den smet förbi en ställd målvakt. Några minuter senare satt spiken. Pierre & Oscar väggade sig mycket snyggt fram i straffområdet. Pierre slog in bollen till Markus som behärskade den något höga passningen på ett mästerligt sätt. Efter en snygg nedtagning snurrade Markus runt innan han med vänstran lyckades placera in bollen bredvid målvakten. När slutsignalen ljöd stod Sandbyknudorna som segrare efter en mycket bra, tät och välspelad match.

Om matchen i övrigt kan konstateras att det var vår bästa match hittills. Förmodligen påverkades vår insats av det duktiga motståndet. A-lagarna var helt klart det bästa motståndet hittills och därför var det något underligt att de ändå inte lyckades skapa några heta målchanser. Ytterligare ett gott betyg för vår säkra defensiv. I övrigt var det en "snäll" och renhårig drabbning. Den hårdaste smällen fick Johan redan innan match då en förlupen boll från matchen mellan Norra Wermdö & Bollnäs Parasites träffade Johan mitt i fejan. Johan skakade dock av sig kanonskottet och oberörd gick han sedan in och dominerade i backlinjen, precis som vanligt.

0-1 Mange (Bobby)
1-2 Jesper N (Bobby)
1-3 Markus (Pierre)

I dagens första match 1-1-kryssade våra två toppkonkurrenter i deras interna drabbning. Det resultatet innebär att vi har ett mycket bra slagläge inför våra två sista matcher. Vår uppskjutna match mot Lugano spelas nu på tisdag (23/9). På torsdag (25/9) spelas den sista omgången och då ställs vi mot Italiana. Om vi vinner tisdagens seriefinal mot Lugano så har vi säkrat seriesegern. Dubbel tändvätska med andra ord. Dels chans att vinna serien, dels chans till revansch för vårens snöpliga 1-2-förlust.

I kvällens tredje match lyckades jumbon Bollnäs Parasites trycka dit Norra Wermdö med hela 4-0. Det gör att tabellen ser ut på följande sätt när det återstår sammanlagt fyra matcher av serien (Sandbyknudorna-Lugano på tisdag, Lugano-A-lagarna, Italiana-Sandbyknudorna & Bollnäs-Söder om Söder på torsdag).

Lokomotiv Gullmars Utgått

Matchen på tisdag spelas kl. 18.00. Samling vid planen kl. 17.45. Inbjudan via bokat.se skickas ut redan ikväll.