torsdag 25 september 2008

AC Italiana di Handels - Sandbyknudorna = 1-3 (0-1)

Serieseger!!!

I säsongens sista omgång ställdes vi mot svartklädda AC Italiana di Handels som vi spelade 1-1 mot i våras. Följande tio spelare var med och spelade hem seriesegern: Jakob - Johan, Stefan - Jesper N, Noak, Oscar - Victor med Markus, Mange & Linus på bänken.

Matchen startade lite trevande från vårt håll. Under de första tio minuterna var det Italiana som hade mest bollinnehav, men de lyckades inte omvandla innehavet till någon riktigt klar målchans. Vi spelade disciplinerat i defensiven, men i ärlighetens namn skapade vi inte speciellt mycket framåt. I mitten av första halvlek fick Italiana en hörna. De tryckte upp samtliga spelare utom en försvarare som höll koll på undertecknad som täppte till andravågsluckan. Jakob fick tag i hörnan och sen gick det fort. Jag drog mig aningen åt höger upp mot mittlinjen samtidigt som Markus sprintade upp längs vänsterkanten. Jakob hivade iväg ett perfekt utkast mot undertecknad som gick upp och nickskarvade bollen snett bakåt. Skarven skruvade sig snyggt förbi deras försvarare och hamnade mitt i steget på en helt friställd Markus. Markus förvaltade friläget genom att lugnt placera in bollen till vänster om målvakten. 1-0 på vår första riktiga målchans. Fint! Efter målet tog vi tag i spelet, men vi hade fortfarande svårt att skapa de riktigt vassa chanserna. Det bästa läget innan paus hade undertecknad efter det att Markus i en tilltrasslad situation i straffområdet hittade mig med en fin passning. Jag drog på ett värdelöst skott, men bollen fastnade återigen i klungan framför mål. Markus lyckades återerövra bollen och via en identisk passning gav han mig ett identiskt läge som sekunderna innan. Nu blev skottet bättre, men stolpen stod i vägen för tvåan. 1-0 stod sig halvleken ut.

Det tog inte mer än ca två minuter av andra halvlek innan kvitteringen satt bakom Jakob. Linus missade ett uppspel som Italiana fick ett bra kontringsläge på. Linus var nära att reparera, men Italianaspelaren lyckades på något sätt att tråckla sig förbi till ett friläge. Skottet satt hårt mellan benen på Jakob. Vår replik lät dock inte vänta på sig. Jesper N gick rakt fram direkt på den efterföljande avsparken. Motståndarmuren var dock aningen för tät och Italiana lyckades halvbryta Jespers attack. Noak lyckades samla upp bollen och i tät närkamp och efter lite wobblande hamnade bollen hos undertecknad som i rättvänt läge mötte Italianas försvar några meter utanför straffområdet. Via en petning och ett ryck (hör och häpna) på utsidan av deras back kom jag fri i bra läge. Deras målvakt gick ut och skar av vinkeln men via ytterligare en petning trycktes bollen in i nät. 2-1 och återtagen ledning bara minuten efter deras kvittering. Resten av andra halvlek präglades av relativt hyfsat spel, där vi var något bättre än Italiana och där det även var vi som skapade de heta lägena. Bl.a. friställdes Oscar efter en precis framspelning från Victor. Skottet räddades dock med en snygg fotparad nere vid ena stolpen. Victor hade också ett mycket fint skott (efter passning från Markus) som målvakten snyggt tippade till hörna. Vi skapade ytterligare några fina lägen utan att riktigt få till avsluten. Italiana skapade några hyggliga 2-1- och 3-2-lägen, men det kändes aldrig som att vi var nära att släppa in ytterligare en kvittering. Spiken satt några minuter innan slutsignalen. Victor kom runt på kanten och avlossade ett bra skott som målvakten lyckades rädda. Returen gick dock rakt ut i planen där Linus mötte bollen någon meter utanför straffområdet. Via stolpen förpassades 3-1-målet in i det halvövergivna målet. Någon minut senare blåste domaren av matchen och Sandbyknudorna säkrade därmed seriesegern i årets upplaga av FS16 Stockholmskorpen.

Till skillnad från matchen i tisdags var nu det mesta sig likt igen. Vi spelade på en torsdag på en mer bekant speltid. Vi spelade på den vanliga planen och med den vanliga domaren. Vi släppte endast in ett mål och när serien nu kan summeras så har vi minst insläppta mål i serien (visserligen tillsammans med Italiana, men ändå). Vi vann som vanligt andra halvlek, Stefan gjorde inte mål och vi missade t-banan med någon futtig minut. Allt var precis som vanligt med andra ord!

0-1 Markus (Mange)
1-2 Mange (ingen assist)
1-3 Linus (ingen assist)

I matchen innan vår inkasserade Lugano en 0-2-förlust mot A-lagarna. Vi lyckades därför vinna serien med tre poäng och med förkrossande 21 måls (!) bättre målskillnad än tvåorna.

Johan fick (som enda utespelare utan nätkänning i serien) den stora äran att korka upp segerbubbelflaskan. En fin avslutning på en fin säsong!

Sluttabellen, exklusive resultatet mellan Bollnäs Parasites & Söder om Söder, ser ut enligt följande.

Lokomotiv Gullmars Utgått

Givetvis ska seriesegern firas med fest, glam & galej! Undertecknad återkommer med tid och plats för denna segerfest när det värsta segerruset har lagt sig.