söndag 8 juni 2008

Sandbyknudorna - A-lagarna = 5-0 (w.o.)

Serieledning!

Trots stort manfall lyckades Sandbyknudorna mönstra en sjumannatrupp till matchen mot A-lagarna. Det var tydligen något fler än våra motståndare eftersom de aldrig dök upp till matchen. När klockan slog 19.30 hade A-lagarna fortfarande inte infunnit sig och vi gick därför 5-0-segrande ur den uteblivna striden. Tidigare på kvällen hade AC Italiana di Handels slagit Lugano FC med 1-0. Vår w.o.-seger innebär därmed att vi i halvlek (alla lag har mött varandra en gång vardera - inkluderat w.o.) toppar tabellen på samma poäng som Lugano men med en förkrossande överlägsenhet i målskillnad. En poäng bakom toppduon skuggar Italiana.

På planen bredvid oss hade även Bord å Stols motståndare struntat i att dyka upp. Bord å Stol ligger i den högsta divisionen i ungdomsserien (där de hittills har tre segrar och en förlust). Efter ett rådigt ingripande från Pierre lyckades vi styra upp en träningsmatch mellan de två spelsugna lagen. Om matchen finns inte så mycket att säga förutom att vi var totalt överlägsna. Till Bord å Stols försvar ska sägas att de endast var sex stycken. Efter det att vi stänkt in några baljor insåg vi att de faktiskt var en man kort och då började även vi att köra med sex man. Det påverkade dock inte matchbilden något nämnvärt. Bord å Stol lyckades dessutom att peta in sitt enda mål under den tiden de var en man kort. Förutom våra mål träffade vi trävirket vid minst fyra tillfällen. Pierre hade en hörna direkt i stolpen, jag hade två stolpträffar och Jesper hade ett kanonskott i undersidan av ribban. Bord å Stol träffade virket vid två tillfällen. Det snyggaste målet var nog 8-1-målet där Markus slog ett smörinlägg från högerkanten som jag mötte på volley ungefär vid straffområdeslinjen.

Vi ställde upp med följande sjua. Edvin - Stefan, Johan - Jesper J, Markus, Pierre - Mange. Vi roterade dock runt under hela matchen, vilket bl.a. innebar att vårt säkra backpar fick möjlighet att komma längre upp i banan. Johan nyttjade detta väl och han lyckades trycka dit sitt första mål för Sandbyknudorna. Även Stefan hade några gyllene lägen till nätrassel, men turen var inte på hans sida i denna match. Eftersom det var en träningsmatch räknas inte mål och assist i den "riktiga" statistiken. Däremot måste vi ju så klart (!) ändå föra statistik på samtliga våra matcher. Dessutom så kommer jag att toppa träningsmatchmålligan med mina fem baljor och därför är det ju ännu mer gjutet att den statistiken ska upp på bloggen.

Sandbyknudorna - Bord å Stol = 10-1 (5-1)

1-0 Mange (Markus)
2-0 Pierre (Mange)
3-0 Mange (Jesper J)
4-1 Mange (Jesper J)
5-1 Pierre (Jesper J)
6-1 Jesper J (Pierre)
7-1 Mange (Markus)
8-1 Mange (Markus)
9-1 Johan (Pierre)
10-1 Jesper J (Johan)

Efter matchen blev det lagfest. Pizza och öl nere vid Bredängs camping. Fint värre! Därefter drog samtliga utom Edvin & Markus vidare till Debaser Slussens uteservering där serieledningen firades in med ytterligare öl innan det var dags att nanna kudden. Trevlig kväll! Nästa gång hoppas vi att samtliga kan närvara.

I nästa match ställs vi mot Söder om Söder och det är den sista matchen innan sommaruppehållet. Matchen spelas kl. 20.15. Det finns planer på att se Kroatien-Tyskland på en pub i Bredäng innan vår match. Den matchen startar kl. 18.00 och den slutar således någon gång mellan kl. 19.45 och 20.00. Därifrån kan vi sen ta oss till vår match i åtminstone hyfsat god tid. När vår match är slut (ca kl. 21.00) borde man hinna hem till andra halvlek (som startar ca kl 21.45) mellan Österrike & Polen. Ingen anledning till EM-panik med andra ord. Inbjudan via bokat.se som vanligt.

/ Mange

Inga kommentarer: