måndag 21 april 2008

Sandbyknudorna - Söder om Söder 6-1 (4-1)

Premiären avklarad!

Sandbyknudorna ställde upp med följande startsjua i premiären.

Edvin - Johan, Stefan - Pierre, Bobby, Mackan - Mange - med våra två jeppar på bänken. Oscar, Linus & Victor missade matchen av olika skäl. Det kändes som att alla fick spela tillräckligt mycket och bytena fungerade bra.

Vi ägde matchen från start till slut. Efter en trevande start tog vi ledningen efter hörna. Mackan slog en perfekt hörna som undertecknad (till Pierres förtret fick jag reda på efter matchen - han hade ypperligt läge bakom mig) nickade ner till Bobby som via en distinkt vänsterslägga dunkade in 1-0 från ca en halv meters avstånd. Vid 2-0 ryckte Pierre förbi sin motståndare och kom halvfri i ett bra läge snett från vänster. Istället för att dra på mål drar Pierre iväg en pass snett över straffområdet där undertecknad har sprungit sig fri. Tvåan sitter i det övergivna målet med en enkel bredsida från ca en meter. Mitt i vår press lyckas Söder om Söder skicka iväg ett skott från långt håll. Pierre täcker skottet, men oturligt nog går bollen i en båge över Pierre, och sedermera även över Edvin, och bollen seglar försmädligt in precis under ribban. Surt! Trots det otursamma reduceringsmålet drabbas vi inte av någon panik. Istället avgör vi matchen före paus genom att göra både 3-1 & 4-1. Trean föregås av en tilltrasslad situation där undertecknad lyckas peta fram bollen mellan deras försvarare till en friställd Mackan. Mackan tar ner den inte alltför snälla passen och därefter rundar han målvakten och rullar enkelt in bollen i ännu ett övergivet mål. Vid det fjärde målet sprintar Jeppe N förbi samtliga motståndare via en dribblingsraid på vänstersidan. Därefter rullar han bollen sidledes över straffområdet där Pippo (Jesper J) Inzaghi trycker upp bollen i nättaket.

I andra halvlek blir vårt spel aningen sämre. Trots det lyckas Mackan göra femman via en lobbpass in mot undertecknad framför mål. Jag rör inte bollen utan släpper den samtidigt som jag trycker bort deras försvarare. Bollen seglar snyggt in i närheten av krysset. Efter femman drabbas vi av en femminutersutvisning (vilket blir resultatet vid gult kort) efter det att Pierre tryckt ner en av deras spelare i en nickduell. Det är endast under denna femminutersperiod som vi tappar greppet om händelseutvecklingen. Vi ligger konstigt i våra positioner och vi får inte tag i något eget spel. Å andra sidan så skapar inte heller Söder om Söder något farligt läge så utvisningen slutar 0-0. I slutet av matchen trycker Söder om Söder upp hela sitt lag på en hörna. Samtliga spelare (utom deras målvakt) befinner sig i vårt straffområde. När hörnan slås tjuvar jag en aning och när bollen dimper ner på backen lägger Jesper N fram bollen till mig. Jag kommer fri med 75 procent av planen framför mig. När jag väl kommer fram till deras straffområde, och möts av en utrusande målvakt, rullar jag bollen i sidled där Bobby kommer ångande. Sexan sitter via en bredsida in i det öppna målet. Matchen tar slut sekunder senare.

Hela laget ska ha cred för den felfria försvarsinsatsen, men givetvis ska Johan & Stefan ha lite extra beröm för deras stabila insats i det bakre ledet. Förutom målet skapar Söder om Söder egentligen bara en halvchans. De lobbar en frispark mot vårt ena kryss, med Edvin tippar säkert bollen till hörna. I övrigt släpper vi inte till någonting bakåt. Framåt kunde vi däremot ha gjort ytterligare en del mål. Bl.a. har Bobby en fin frispark som målvakten precis får tåspetsen på och styr ut till hörna (den hörna som sedan resulterade i 1-0-målet). Jeppe N hade ett bra läge där han liggandes drar iväg en kanon som målvakten gör en fantastisk räddning på invid ena stolpen. Det snyggaste försöket var nog annars när Mackan & Bobby har show en bit in i andra halvlek. Mackan får tag i bollen vid mittplan. Han lägger ut bollen till Bobby på högerkanten. Samtidigt som Bobby snurrar på kanten drar sig Mackan mot bortre stolpen. Bobby slår ett inlägg i värsta Beckhamstil och på bortre möter Mackan med en stenhård vänstervolley. Oturligt nog går bollen mitt på målvakten, som lyckas avstyra till hörna.

Överlag får vi vara nöjda med första matchen. Tre poäng och bra spel. Det är bara att fortsätta på den inslagna vägen.

Det är möjligt att vi blir snuvade på ett mål. Korpen har rapporterat in 5-1 som slutresultat. Jag har mejlat och påpekat felet, men vi får se om de gör något åt det.

Sandbyknudorna - Söder om Söder = 6-1 (4-1)

1-0 Bobby (Mange)
2-0 Mange (Pierre)
3-1 Markus (Mange)
4-1 Jesper J (Jesper N)
5-1 Markus (ingen assist)
6-1 Bobby (Mange)

Nästa match spelas den 24 april kl. 18.45. Vi har bortamatch och möter Lugano Football Club. De vann sin första match med 3-2.

/ Mange

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Vi fick besked från Korpen idag. De ändrar resultatet från 5-1 till 6-1. Gott så!

Anonym sa...

De vi möter idag (Lugano Football Club) vann sin förra match med 3-2 så upp på tårna...gött väder!!!